Kategoriarkiv: Okategoriserade

Årets tårta till Klara

I år blev tårtan inspirerad av Skönheten och odjuret. Den blev inte riktigt som jag hade tänkt men Klara tyckte den var toppen och det är ju det enda som räknas. Det var första gången jag testade på sugar paste och det är verkligen lättare än marsipan men jag saknade en hel del verktyg som hade underlättat arbetet, de får införskaffas till nästa gång!

Vi har firat Klara!

Snart blir Klara hela 5 år gammal, närmare bestämt på tisdag. I helgen har vi firat henne med sång och presenter på sängen och ett släktkalas har vi också hunnit med.

Tyvärr jobbar vi vuxna om varandra på den rätta dagen även i år så Klara fick själv bestämma och likt förra året valde hon att alla skulle vara med och sjunga på morgonen.

IMG_9058

En liten tårta på sängen.

IMG_9070

Får lite hjälp av brorsan att öppna presenterna.

IMG_9067

En glad tjej!

IMG_9079Man måste ju testa allt nytt pyssel på en gång.
IMG_9117

Fullt av kalasgäster dök upp och firade vår stora tjej, precis som förra året hade Klara beställt strålande sol och 20 grader varmt.

IMG_9123

Mina fina små hjärtan <3

Jul 2016

Vi är nyss hemkomna från Göteborg där vi varit och firat julen detta år. 

Det har varit precis så som julen ska vara, mysigt, fullt med god mat och tillsammans med nära och kära. 


Hoppas ni haft en lika mysig jul som vi! 

Äntligen är tanden väck!

Som han väntat, först på att få en lös tand och sedan på att den skulle tappas. Tanden har varit jättelös den senaste veckan men han har haft skräckblandad förtjusning över det faktum att tanden ska komma ut. Han ville ta den ena stunden bara för att ångra sig nästa, ikväll fick pappa hjälpa till och dra ut den. 

Nu stoltserar Felix med en glugg!

Harry Potter studio tour

I dag har jag gjort något som jag velat så länge, en av de där sakerna jag bara skulle  göra om det så var det sista jag gjorde. Som inbiten Harry Potter-nörd var ett besök på Leavsden studios en stor dröm. I dag var jag där och det var helt galet fantastiskt! 

Här kommer världens bildbomb:

Kan man gå naken? 

På fredag tar lillasyster studenten, äntligen! Hon har längtat nu det sista och det ska verkligen bli så roligt att vara med och göra hennes dag till den bästa. 

Det finns dock ett problem. Jag vet inte vad jag ska ha på mig. I min garderob finns massor enligt pappa J. Där finns säkert 740 par långbyxor, ett par (mellan tummen och pekfingret cirka 45 stycken) urtvättade tröjor och linnen, en del klädesplagg som fått färgfläckar efter allt renoveringsslit och omkring 30 plagg med hål i. 

Ja, jag ska rensa och slänga skiten och då kommer där eka tomt eller ja, de 740 paren långbyxor blir ju kvar. 

Jag har letat men inte hittat något som passar eller som jag vill ha… Funderar nu starkt på att gå dit naken men kanske stjäl jag då showen? Det får ju bara inte hända! 


Naken eller inte naken? 

Att bygga ett skrivbord

I söndags påbörjade vi bygget av Klaras skrivbord. 

Ungefär såhär går processen till:

  • Mamman i huset får en idé, här vill jag ha det så här och så här.
  • Pappan slår på tankeverksamheten, mäter, ritar, googlar lite och fortsätter mäta och rita. 
  • Vi köper material, barnen springer runt och vill köpa annat, varför inte denna halva plankan som ligger i affärens kaseringshög?!? 
  • Väl hemma måttas det, sågas och så borrar och hamrar vi. Barnen leker med skruvar, hinner roffa åt sig både tumstocken och måttbandet och vi står plötsligt i en knivig situation utan mätredskap.
  • Pappa hittar på några idéer och lösningar på små problem och konsulterar mamman. 


En bra bit på väg har vi kommit! 

Mors dag, skrivbord och mattköp!

I dag är det mors dag och jag har minsann blivit firad ordentligt. Barnen slog upp ögonen och Felix som älskar att fira och verkligen visar otroligt stor uppskattning till sina nära och kära kramade om mig och sa grattis på mors dag direkt. Sedan kom han på att jag skulle låtsas sova lite och sedan blev det presenter på sängen för mig. 

Dessa fina glas fick jag att samla på, blev så förtjust i de när jag letade present åt svärmor så nu samlar vi båda två. 

Jag plockade lite syrener från trädgården och gjorde fint på matbordet dagen till ära. 

Pappa J har ägnat dagen åt att jobba på i Klaras rum. Dagens projekt var att rita upp, måtta på och börja bygga det platsbyggda skrivbordet. Han kom en bra bit påväg. 

Klara har varit och köpt sig en matta också, denna hittade hon på en sekund och skulle bara ha. -Du vet mamma, jag gillar ju rosa så den här blir perfekt!