Kategoriarkiv: år 2010.

Favoriter från 2011.

Förra året gjordes en sammanfattning av år 2010 den finns att läsa —> HÄR.

I år har jag letat igenom mitt bildarkiv och valt ut månadens favoritbild istället. Enjoy!

Januari:

Vår lilla F är här på dagen 6 månader gammal och har som smått börjat smaka på annat än bröstmjölk. Här smaskar han på gröt, så gott så!

Februari:

Gladare och nöjdare bebis får man leta efter, inga sömnlösa nätter, struliga magar, mattrots eller sura miner så långt ögat kan nå.

Mars:

Här har jag en trevlig kväll med mina favoritmammor som jag älskar och stundtals saknar så mycket. Vi måste dra ihop något snart brudar!!! <3 April:

Vi bjuds på härligt vårväder och det blir en hel del lekparksbesök, gunga är ju så himla roligt.

Maj:

Det fina vårvädret fortsätter och kolonin vi köpt får sig en upprustning och bjuder under året på mycket härliga dagar med umgänge och grillning.

Juni:

Felix och jag besöker familjen i Mstad mycket när pappa J jobbar och sliter. Här är vi med moster Ellen.

Juli:

Felix fyller den 26 juli 1 år. Här firar han i bollhavet.

Augusti:

Tittar man noga på denna sticka kan man se två streck. I magen bor en mycket liten bebis då det egentligen var en vecka ”för tidigt” att testa sig, jag ville dock veta om jag skulle avstå från alkohol på Spanienresan.

September:

Här har vi det underbart på vår semester i Spanien, en fantastiskt härlig vecka på alla sätt och vis.

Oktober:

Vi fixar barnvakt och har en trevlig utekväll tillsammans med vännerna för att fira att Ammotrack släppt sin andra platta.

November:

Vi får tillökning på kylskåpet i form av ultraljudsbilder även på skrutt nummer 2. <3 December:

Vi firar en underbar jul tillsammans med våra nära och kära som vi är så tacksamma för att vi har i våra liv. <3

År 2010, en sammanfattning…

Bättre sent än aldrig… nåväl… jag har sammanfattat året som gått mellan blöjbyten, amning och allt som hör småbarnslivet till…

Januari:

Detta var månaden då jag ”illakvickt” växte ur alla mina brallor. Jag svällde som en ballong och folk måste trott att jag käkat lite väl mycket av 2009 års julbord.  Graviditeten var inte allmänt ute i början av månaden men i slutet av den hade jag mycket svårt att gömma kulan.

 

Ojoj… vad tjocker jag har blivit… trånga brallor i januari.

Februari:

Vi åkte med Js familj till Härjedalen, en vecka utan en gnutta civilisation för min del. En mycket mysig fjällsemester mitt ute i ingenstans, dock hade jag med mig samtliga säsonger av SATC, om jag hann se alla avsnitt? Svar: JA!

Jag kände de första sparkarna ”fiskfladderen” från magen. MAGISKT!

Jag och kompis Frida åkte iväg på en utflykt till en grannstad och gjorde första ultraljudet. MAGISKT, PANIK, TÅRAR och LEDSAMHETER… vi fick reda på att vår bebis inte såg helt normal ut, en njure var väldigt konstig och barnmorskan sade till mig att jag kanske inte kunde behålla barnet.

Fem dagar senare åkte vi (jag och J) till specialisten i GBG och fick lugnande besked, ena njuren är dålig andra ser fin ut… vad detta innebär kan man inte riktigt säga men de tror att allt skall reda sig.

Första ultraljudsbilden på Felix.

Mars:

Jag och älsklingen tillbringade marsmånad i mysigheternas tecken… god mat, bullbak, film och umgänge med kompisar var vardag. Jag oroade mig mycket för pyret i magen som gjorde sig påmind var dag, sparkade, växte och levde gott i magen. Höll mina tummar för att vår bebis skulle må bra och kunna leva normalt även utanför magen. Läkarbesöken avlöste varandra men besöken gav bättre och bättre besked hela tiden.

En bakad bulle…

April:

Jag och magen besökte min bror i Karlstad… vi hade inte varit där sedan november 2009… det minns jag mycket väl eftersom det var just hemma hos brorsan som vi berättade för min familj att jag var gravid.

Vi hade fint vårväder och grillningarna avlöste varandra.

Kusin Jimmi och hans Frida kom hem från semestern i Thailand och vi fick presenter i form av de första bebiskläderna. <3

Vi köpte barnvagn, spjälsäng, mer kläder och grejer till bebisen… så mysigt att ”boa”, fixa, dona, drömma och längta efter pyret.

Barnvagnen testas och godkänns av Majsan.

Maj:

Jag filmade magen, man såg nu tydligt sparkar och rörelser från utsidan. Det mystes mycket med magen, bakades ännu fler kanelbullar, magen växte, vi njöt av vårvädret, grillade, lillasyster Ellen tog årets första dopp, vi startade med föräldragruppen, jag solade och vi fick reda på att Felix var just en FELIX (3d ultraljud på specialisten i gbg)!

Tjockare och tjockare för var dag…

Juni:

Vi picknickade, njöt av vädret (jag älskar solen), spelade basket, grillade vidare, mös med magen,  firade massor med födelsedagar bland annat Js , spelade kubb i gbg, målade om skötbordet vitt (ponera mig med jättemagen krypandes på golvet med målarpensel i högsta hugg) och firade midsommar i Äskekärr.

Det var ett glatt gäng, god mat och en hel del lekar ända fram till midnatt då jag var trött, tjock, led av sömnbrist och ville inget annat än hem till min säng (tråkigt nog). <3

Jag är jäkligt midsommarspexig trots stora, tunga, tjocka magen.

Juli:

Sola. Bada. Mer basket.  Mer grillning. Mer födelsedagsfirande bland andra min egen och inte minst min älskade pappas 50års dag. 

Jag var tjock som ett hus, svullen, tung, orörlig, grinig….

Städa ut barnet… fungerar icke!

Hoppa ut barnet… fungerar icke!

Springa ut barnet… fungerar icke!

Göka ut barnet… fungerar icke!

Trycka ut barnet… fungerar icke!

Efter många försök var jag fortfarande tjock som ett hus, svullen, tung, orörlig, grinig och LESS!

Jag bakade muffins, kanelbullar, bröd… baka ut barnet… NEJ DET FUNGERAR ICKE!

Så äntligen kl 03.00 den 26 juli kände jag en ”sjuhelsikes” jäkla värk…

Förlossningen 06.00… ont, jag dör…

Ca sex timmar senare närmare bestämt 12.27 kikade lilla Felix ut… All smärta var som bortblåst!

Felix, du är älskad sedan första stund!

Första bilden på Felix.

Augusti:

Lilla familjen tillbringade mestadels tid hemma i lugn och ro, lärde känna varandra, kände kärlek man inte trodde fanns och njöt! Vår lilla son var hel, ren och frisk!

Vi besökte dock sjukhuset för att undersöka njuren och fick bara mer positiva besked för var gång, vi andades ut!

J började nytt jobb, äntligen vände det för oss… vinden blåste med oss.

Vi fick massor av besök, vi åkte (jag och Felix, J jobbade) på lite minisemester några dagar på Tjörn.

Liten kille sover middag nere vid havet på Tjörn.

September:

Vi bebismyste, sov massor (trött bebis och trött mamma), jag shoppade lite nya kläder (inte mammakläder… jihooo…), Felix log mot oss, vi gick och röstade i valet, barnvaktade Ellen när mamma och pappa var i Italien på semester, fikade massor,  njöt!!!

Felix på valdagen klädd ganska ”valigt” eller vad säger ni?

Oktober:

Vi tog tåget till GBG för att hälsa på Js familj (Felix första tågresa), vi shoppade ofantliga mängder med kläder till pappa J som verkligen behövde en ny höstgarderob,  fortsatte att fika massor…

Vi besökte öppna förskolan för första gången och vi träffade ett gäng härliga mammor+kids… fortsättningsvis blev det öppnis på tisdagar, mammaluncher på torsdagar , spontana lekdejter och väldigt mycket roligare att vara mamma. <3

Det vart också återträff med föräldragruppen och vi fick äntligen se alla bebisar, ett mycket kärt återseende. <3

Den 31 oktober döptes Felix i samma kyrka och på samma datum som jag döptes fast 23 år senare.

Dansar på bordet på dopfikat… glad och trevlig… charmar brallorna av gästerna.

November:

J firades eftersom det var hans livs första farsdag, fina presenter och god mat hade jag och Felix fixat.

Lillen var förkyld nästan hela november, vi hann dock med lite mammaluncher, fikor, shopping, pepparkaks- och lussekattsbak och första adventsfirande.

J och jag anlitade min mamma till att vara barnvakt så att vi tillsammans kunde se Harry Potter och dödsrelikerna del 1 tillsammans.

Jag passade också på att smita från hemmet ett par timmar för att avnjuta en ytterst trevlig afterwork med ”mammakompisarna”.

Vi köpte de första julklapparna (herregud, vi var allt ute i bra tid!)

Jag höll på att bryta ihop då den där jäkla förkylningen aldrig ville ta slut, farbror doktor (som var en ung tjej) fick skriva ut receptbelagt nässpray.

Lillen hade fixat fina farsdagspresenter alldeles själv… hrmm.. nåja, med lite hjälp av mamma.

December:  

Vi letade lägenheter som aldrig förr, vi ville ut.. för trångt, för svår åtkomligt, för provisoriskt… vi gick på visningar hittade en vi ville ha, skrev kontrakt och flyttade inom loppet av en vecka.

Det firades minijul hemma hos min farmor, det shoppades julklappar, firades med kompisar,  packades upp lådor, shoppades nya saker till hemmet,  firades jul på riktigt både i Mstad och i GBG, umgicks mer med släkt och vänner och fixades en hel del i nya lyan.

Så den 31 december klockan 23:58 hälldes skumpan upp och vi skålade in det nya året tillsammans.

Efter oss lämnade vi ett mycket speciellt och händelserikt år, det överlägset bästa året i mitt liv hittills… fler skall det bli!

Lillen tar sig en tupplur på julafton!