Kategoriarkiv: Nyårslöftet

Måndag.

Då var det måndag igen, en ny arbetsvecka börjar för J och han stack precis iväg. Jag sitter här och käkar lite mellis och lyssnar på Felix som spelar melodier för mig i sin gåstol.
Han har i veckan lärt sig att man trycker på knapparna med händerna… tidigare har han laddat för fullt och använt sitt ansikte till att trycka igång musiken, tänk vad fort de lär sig! 😉

I helgen har Felix sovit som en liten prins, inga skriknätter och jag har känt mig riktigt utvilad igen. Nu är jag alltså full av energi för att möta denna vecka, skall börja med att ta mig en tripp ner på stan för att uträtta lite ärenden.

Viktminskning denna vecka: -0,2 kilo
Sammanlagt: -0,4 kilo

Sakta men säkert… (Helgen har varit en riktigt fuskis helg med godis och cocacola)

Min alldeles egna lilla superhjälte!

Full fart och lite tankar…

Full fart hela dagen… Åka till ikea, vara på ikea, hitta nästan allt på ikea, käka, åka hemåt, packa in saker, glömma barnvagnen i mammas och pappas bil, leka med Felix samtidigt som man skruvar i hop en hylla, söva Felix, göra i ordning i hyllan och nu slog jag mig ner framför datorn med ett välförtjänt glas körsbärssaft.

Pju…

Tack för allt peppande om vikten by the way… det värmer, peppar och styrker. 😉

Jag har fått lite tips om mat, vägning m.m. och jag tackar så mycket. Jag har i mitt liv prövat massor av olika sätt att banta men inget har direkt fungerat under en längre period så denna gång har jag lagt upp det på ett sätt jag trivs bra med.

För att kicka igång har jag valt att försöka sluta helt med godis, kakor, bullar, coca cola… ja, allt det där onödiga sockret som sätter sig på magen helt enkelt.
Jag kommer inte att göra något speciellt åt kosten utan äta mig mätt och belåten. Jag har också bestämt mig för att inte ta bort all fet mat så som pizza etc. givetvis betyder inte det att jag med gott samvete käkar pizza var dag heller utan att jag skall äta som jag brukar. Slinker det ner en pizza en fredagskväll är inte det hela världen.
För mig funkar det inte att hetsa, gå på soppdiet eller äta ett äpple om dagen…

Om jag sedan efter ett tag fixar ”sockerbiten” bra och känner att jag då kan ta tag i att ändra lite i kosten kommer jag att göra det, allt kommer att ske stegvis så länge jag har lust och orkar. Kanske lägger jag av redan i morgon om jag känner för det?? (det ingår inte i planen men ni fattar vad jag menar). Jag gillar att må bra och har inte för avsikt att leva hela mitt liv utan coca cola eller annat för mig njutbart. Jag stödjer heller inte hetsning eller aktivt bantande som gör att människor blir sjuka utan för mig är det viktigt att ha en sund inställning. Jag skulle dock gärna bli av med det extra fettet som finns på magen nu efter graviditeten (och gärna lite av det som fanns där innan) då jag inte kommer att vilja visa denna kropp i bikini i sommar och bikini skall det bli för jag älskar att sola och bada!

Just nu!

Ps. Ikväll skall jag visa er Felix rum… 🙂

Ny statusuppdatering.

Det har fuskats lite i helgen… jag är kass… i morgon är det måndag och nya tag. 😉

1 stor och 1 liten bit av min mormors goda morotskaka slank på lördagskvällen ner.
2 st nougatsnäckor slank ner på söndagskvällen.

I morgonbitti är det vägning… stay tuned!

Status uppdatering!

I vårt hem finns två öppnade paradislådor, en oöppnad paradislåda, en påse chips, en påse bullar, en hel ”mormorsbakad” morotskaka och en halv låda med nougatsnäckor…

Om jag är sugen? Ja!
Om jag fuskat något? Nej! I går under huvudvärkstimmarna var sockersuget ofantligt stort och jag var så nära på att lägga ner hela skiten plocka fram nougatsnäckorna och bara mosa i mig.
Om jag är motiverad? Ja!

Hittills har det alltså gått super bra! 🙂

Nya året, nya livet!

Som säkert många av er andra lovat så har även vi lovat oss själva en liten nystart.
Detta är året då vi skall bli hälsosammare, tappa den där extra vikten vi går runt och bär på samt må bra tillsammans hela lilla familjen!

Vi börjar med att skrota coca cola, godis, chips och kakor! 😉

Gott nytt år, gott nytt liv! 🙂