Kategoriarkiv: Huset

Trädgårdsplaner

Vår trädgård är ju allt annat än så där fin och härlig som vi vill att den ska vara. Jag har ju fått en hel del ”skitgöra” gjort genom att kapa ner en massa träd och sly men ännu är det otroligt mycket kvar att göra för att få till det som vi vill ha det.

I tankarna finns en finare framsida, nytt staket, jämn gräsmatta, en odlingshörna till mamman och en rolig hörna till barnen. Jag är fullt medveten om att inte allt kan göras direkt utan trädgården är mer av ett flerårsprojekt som jag ändå hoppas vi kan få en bra start med i vår och sommar.

Vi börjar med att prioritera barnens del och när jag frågat vad det vill ha är gungor, rutschkana, sandlåda, träkoja och en hel del mer det som barnen önskar. Jag har surfat runt efter inspiration och en bra webshop. Jag hittade en hel del bra och passande för allas våra önskemål på Buildor.se. Vi började med att klicka hem den här gungställningen med rutschkana till ungarna. Tror de kommer att bli grymt nöjda!

  
Bild lånad från Buildor.se

 

Julen 2015

Första julen i vårt hus är firad och den blev helt perfekt. Jag är så glad och tacksam över att våra nära och kära ville komma hit och fira den med oss.

Den 23:e kom barnens farmor och farfar T hit för förberedelser och uppesittaremys. Vi åt gröt och skinkmackor framför bingolott, tyvärr vann vi inget på spelet.

På julaftons morgon väckte Felix och jag en trött Klara och berättade att tomten hade varit hos oss under natten och lämnat klappar i strumpan. Klara svarade att hon inte riktigt orkade med det nu, hon ville sova en stund till. Felix och jag slet upp hans och det dröjde inte länge innan Klara piggade på sig och anslöt.

Mot slutet av Kalle Anka anslöt mormor, morfar, mostrar, morbror och kunsinen. Inte långt där efter knackade det på dörren och tomten kom.

Har ni varit snälla nu då? Sa Tomten.
– Ja men inte riktigt hela dagen, svarar Klara.

Klara är inne i en period där hon säger så himla mycket kul och har så bra svar på tal hela tiden.

IMG_8625

Vår fina gran och en massa paket.

IMG_8626

Tomten knackade på.

IMG_8627

Klara berättar att hon inte varit snäll hela dagen.

IMG_8644

Klara ”plinkar” på nya pianot.

IMG_8653

Felix hejar på pappa och morbror som spelar fotbollsspel.

IMG_8671

 

Juldagen, dagen då vi testade nästan alla nya leksaker, pyssel och spel.

 

 

 

IMG_8672

I ”diskaretagen” på juldagen.

 

TACK alla för en fantastiskt fin jul. <3

Ryggont!

Jag har åkt på någon inflammation i vad jag tror två olika muskler i ryggen. Attans alltså vad ont jag har haft. I dag känns det hela bättre men inte helt bra. Jag har slitit, burit och gjort en massa knasiga lyft sedan en lång tid tillbaka och i går när jag vaknade upp sa ryggen i från. Tidigare har jag haft dessa problem från och till i skuldrorna och förra sommaren kunde jag helt plötsligt inte lyfta armen. Då blev jag ordinerad vila och antiinflammatoriskt av doktorn så nu ordinerade jag mig själv samma sak. Jag är alltså hemma andra dagen från jobbet i dag men planerar att återgå i morgon. Det är ju inte på jobbet jag genomför en massa knasiga lyft etc. så i morgon ser jag fram emot att vara tillbaka hos mina kollegor. Det är i hemmet, renovering, trädkapning och knasiga lyft av barn jag får se till att lugna ner mig ett par hekto.

Jag har i alla fall gjort ett riktigt hästjobb i trädgården det senaste, pjuuu…. Jag har med en fogsvans sågat ner så jäkla mycket träd och sly att det inte är klokt. Jag är liksom lite överraskad av min egna insats här. Nöjd som attan inser jag att det är sjukt stor skillnad på före och efter så att säga. Innan kunde jag inte se grannens hus från vårt (fast jag visste att det fanns ett hus där bakom) och nu ser det ut så här:

Hej, hej! Här har vi grannen!

Examen och hus

Det händer mycket nu och det känns som många bitar nu äntligen får falla på plats.

Imorgon blir det livat, då tar jag examen!! Några av oss i klassen kommer att ha en gemensam frukost, sedan väntar ceremoni och lunch med skolan. Dagen, kvällen och kanske till och med natten fortsätter i samma festliga anda. Två års slit är verkligen värt att fira och jag är både stolt och nöjd med allt jag har presterat. På fredags kvällen kommer närmsta familjen hem till oss på lite mat och fika.

Jag vet att ni är flera som vill veta mera om det hus vi köpt. Jag kan fortfarande inte fatta att det är vårt! Det blir nog mer verkligt den dagen man hämtar nyckeln, kliver in genom dörren och får placera sina egna saker i hemmet. Huset är i alla fall en gammal bank som byggts om till en villa där familj, släkt och vänner får plats. Det ska bli så skönt med yta, boarean är på strax över 200 kvadrat! Det är inga panikrenoveringar som behövs tas i tu med och det är ett stort plus. Vi kan flytta in, känna efter och forma vårt hem med tiden. Vi har dock lite saker som vi vill göra nästan direkt och det är bland annat att få till barnens rum på ett annat sätt genom att sätta igen en dörr och öppna upp för en ny. Med det följer ju också tapetsering, målning och lite annat fix. Trädgården är väl det stora arbetet som verkligen behöver göras, i dagsläget är den inte särskilt rolig alls och andra sidan flyttar vi i senare delen av augusti så vi får se om vi börjar i år eller rent av väntar till nästa vår.

Vi har i alla fall redan bestämt oss för att vi ska fira julen hemma detta år. Tänk att få tända brasan, duka upp julbordet och invänta tomten i vårt nya hus, dessa tankar gör mig helt underbart pirrig och glad.

Här är vår braskamin, den som redan väntar på julen (först vill den dock ha en varm och härlig sommar).