Kategoriarkiv: Allmänt

Examen och hus

Det händer mycket nu och det känns som många bitar nu äntligen får falla på plats.

Imorgon blir det livat, då tar jag examen!! Några av oss i klassen kommer att ha en gemensam frukost, sedan väntar ceremoni och lunch med skolan. Dagen, kvällen och kanske till och med natten fortsätter i samma festliga anda. Två års slit är verkligen värt att fira och jag är både stolt och nöjd med allt jag har presterat. På fredags kvällen kommer närmsta familjen hem till oss på lite mat och fika.

Jag vet att ni är flera som vill veta mera om det hus vi köpt. Jag kan fortfarande inte fatta att det är vårt! Det blir nog mer verkligt den dagen man hämtar nyckeln, kliver in genom dörren och får placera sina egna saker i hemmet. Huset är i alla fall en gammal bank som byggts om till en villa där familj, släkt och vänner får plats. Det ska bli så skönt med yta, boarean är på strax över 200 kvadrat! Det är inga panikrenoveringar som behövs tas i tu med och det är ett stort plus. Vi kan flytta in, känna efter och forma vårt hem med tiden. Vi har dock lite saker som vi vill göra nästan direkt och det är bland annat att få till barnens rum på ett annat sätt genom att sätta igen en dörr och öppna upp för en ny. Med det följer ju också tapetsering, målning och lite annat fix. Trädgården är väl det stora arbetet som verkligen behöver göras, i dagsläget är den inte särskilt rolig alls och andra sidan flyttar vi i senare delen av augusti så vi får se om vi börjar i år eller rent av väntar till nästa vår.

Vi har i alla fall redan bestämt oss för att vi ska fira julen hemma detta år. Tänk att få tända brasan, duka upp julbordet och invänta tomten i vårt nya hus, dessa tankar gör mig helt underbart pirrig och glad.

Här är vår braskamin, den som redan väntar på julen (först vill den dock ha en varm och härlig sommar).

Köpt hus!

Det har varit en del smussel de senaste veckorna. Vi har nämligen rekat, fixat och donat med ett husköp och igår skrevs kontraktet äntligen på. 

VI HAR KÖPT ETT HUS! 

Efter den där visningen vi var på kände vi att detta är vårt. Sedan har det bara flutit på och nu är vi så förväntansfulla inför flytt i augusti. 

  

Hälsat på en ”myknobb”

I går var äntligen hela familjen frisk och kry så att vi kunde åka och träffa släktens minsting aka ”myknobb”. Alltså, det är helt fantastiskt hur små och söta bebisar är. Jag kan inte riktigt fatta att han är här nu den lille godingen. Han var så söt och verkligen en blandning av sina fina föräldrar. Han har ögon efter sin mor, näsa efter sin far, mellan näsa och mun av sin mor, mun efter sin far och haka efter sin mor. Det var liksom lite vartannat parti. Det är ju helt otroligt också hur gott små bebbar luktar, skulle kunna sitta där och sniffa på honom i timmar.

På vägen dit i bilen diskuterade vi det faktum att barnens mormor och morfar är nykomlingens farmor och farfar, det är ju lite snurrigt hos barnen det där… Felix undrade då hur mormor möjligen kunde se ut nu när hon blivit farmor??? Han kom dock fram till att det inte var någon skillnad efter besöket som ägde rum hemma hos mormor och morfar. Det var ju en himla tur.

Vi passade på att fira min fina mamma igår, ett lite tidigt morsdagsfirande blev det med andra ord. Detta finna halsband fick hon av oss barn:

  

 

 

Snart tar jag examen!!!

Nu är vi verkligen inne i slutspruten i skolan, så himla skönt!

Jag är verkligen så laddad inför att börja arbeta på riktigt nu i sommar. Lite tråkigt är det ju såklart att det blir jobb hela sommaren för min del men det är ju så det är när man är ”nyexad”. Barnen kommer i alla fall att få många lediga veckor denna sommar tack vare pappa Js arbetstider samt hjälp en vecka från farmor.

Det allra bästa med att vara färdig är att man slipper att ha stressen över alla uppgifter som ska in samt att det trillar in lite mer pengar i slutet av månaden. En annan bra sak är att man kan börja läsa lite mer böcker, för nöjes skull igen, jippi!

Denna bok vill jag sätta tänderna i:

9789164204479_200_flickan-framfor-muren

Bildkälla: bokus.com

Trasig TOA!

Jag är så trött på standarden vi har i vår lägenhet! Jag vet att jag tjatar om att jag vill flytta och att jag längtar så sjukt mycket härifrån men ja, så är det ju!

Förra helgen hade vi ju kalas för K och bara timmar innan gästerna skulle dyka upp pajade toaletten. Vad falls. En panikslagen mamma (själv hemma med K) såg hur vattnet fylldes upp i ryggen på toastolen samtidigt som ett rör?!? upptog platsen i min vänstra hand. Jag lyckades stoppa flödet genom att trycka ner röret i troligen rätt hål. Sedan ringde jag barnens farmor och farbror undrade om de möjligtvis var i närheten av Skövde, det var de inte! Det rann i alla fall inget vatten så jag låste dörren till toan utifrån och sedan fick hela kalaset och katten Majsan turas om på lilla toaletten.

Pappa J fixade toastolen lite halvt provisoriskt men den funkade i alla fall, tills igår. Jag var själv hemma med barnen och F kom informerade mig om att: -Mamma, nu är toan trasig igen!

Jag muttrade (som sig bör) åt gammal skit, nytt hus och flytt… F talar om att det där huset med trädkojan, det vill han ju bo i (budgivningen vi förlorade sist). Stunden efter mös vi i soffan drömmande om hus, trädkojor och livet som komma skall.

I dag ringde mamman hyresvärden för en felanmälan och det är nog den enda fördelen som finns, att man bara ett telefonsamtal bort har någon som kommer och fixar biffen. När detta sker är dock oklart, de är inte kända för att vara snabba precis.


Med trollstavar i högstahugg framför Harry Potter!

 

Maj månad och ”knobbnamn”

Idag är det första maj och igår var det valborgsmässoafton. Jag känner mig lite tråkigt som inte varit med barnen vid majbrasan och inte gått på vårmarknad i mstad idag. Det är sådana där traditioner som jag själv minns att jag uppskattat så under min barndom.

På så sätt är det lite trist att ligga hemma nyopererad och lite halvt invalid. Som tur är kommer barnens farmor och livar upp det för oss alla i morgon. Tänk att det redan är maj månad. Månaden då Klara ska fylla tre år och jag ska bli faster åt en liten ”myknobb”. Det är jag som döpt släktens nytillskott till myknobb förstår ni, det är jag stolt över annars är det brorsan som döpt de flesta ”knobbarna”.

I min familj har vi alla varsitt ”knobbnamn” förstår ni. Jag heter mosknobb, varför får ni fråga min bror. Sedan har vi storknoob, miniknobb, minsteknobb, knobb etc. Är det bara vi som är lite knasiga och har ”knobbnamn” tro?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJag och älskling, valborg 2008. <3

Inte vårt hus

Huset vi var och tittade på igår var tyvärr inte vårt hus. Vi var jätte besvikna när vi åkte därifrån och förmågan att fånga något helt annat än verkligheten på bild är verkligen något som förvånar mig.

Det är bara att surfa in på Hemnet igen och leta vidare, jag vet att vårt hus kommer komma förr eller senare.

Idag är det i alla fall fredag, så himla härligt! Jag pluggar hemifrån och tån är på bättringsvägen efter omläggningar och penicillin.

I kväll stundar fredagsmys med dessa godingarna nedan:

Inskickade hemtentor och en Göteborgstripp.

Äntligen är båda hemtentorna inskickade! SÅ JÄDRA SKÖNT! Det känns som jag liksom andats och levt de där jäkla hemtentorna de senaste veckorna. Nu är det bara att vänta på bedömning och om det går vägen så kan jag bocka av ytterligare två kurser som ”been there, done that”!

Äntligen kan man fokusera på examensarbetet ordentligt (bortsett från två prov v.13 då).

I kväll åker jag ner till svärisarna i Göteborg för att vara på plats inför morgondagen då jag ska på studiebesök på en vårdcentral (tillhör examensarbetet). Det ska bli riktigt spännande.

Den fina skylten från vardvaskan.se väntar på mig!

Nu så…

…fungerar kommentatorsfältet igen. (Bra jobbat pappa J)

Denna fredag började bra! Jag vaknade, surfade in på fejjan och upptäckte att vår lärare var sjuk så hela skoldagen var inställd. Så skönt! Jag har verkligen känt mig extremt stressad på sistone så detta var välkomnande nyheter.

Jag fick alltså istället somna om någon timma och sedan blev jag bjuden på frukost som pappa J och barnen fixat i ordning.

Nu blir det lite fix hemma innan vi drar till Mstad för leverans av säng, idag tar jag pluggledigt och så får det bli ett par timmar till helgen istället.

Felix_Bubblor_001

 

Underbara sommar, tänk att du ligger framför oss!

Bokrea och en giraff

På väg hem från skolan idag tog jag en runda på bokrean. Böcker är en av mina stora passioner här i livet. Tyvärr läser jag inte så mycket mer än i studierna just nu, en annan fördel med att bli färdig med plugget, man kan läsa lite mer av det man själv valt.

Barnböcker läser jag desto mer. Jag tycker det är himla viktigt det där med att läsa för sina barn. Dels för språkets skull men också för den mysiga stunden man får tillsammans med en bok framför sig.

Det blev alltså lite nya barnböcker köpta idag.

IMG_1386.JPG

Jag köpte också en giraff idag, den har klasskompisens mamma virkat. Den är verkligen helt underbar.

IMG_1387.JPG