Kategoriarkiv: Gravid <3

Välkommen vecka 40. (sista veckan???)

Vi har haft en härlig fredag här i Skövde. Vi startade dagen med lite basket, Ellen fastnade verkligen för det igår så det var bara att ta tillfället i akt när hon faktiskt vill gå ut och röra på sig.
Jimmi och Frida (som vi mötte upp på basketplanen) följde sedan med hem till oss och fikade en sväng och då passade vi på att göra upp planer för kvällen, mat och sällskapsspel har den bestått av!
Städ, tvätt och annat nödvändigt har än en gång förberets för att vara klart eller ja, i fas innan Felix tittar ut! Nästa tvätt tid är satt den första augusti får se om vi hinner få Felix innan det???

Har vart dåligt med bloggande idag och jag har en del kommentarer att svara på, det kommer! 😉

Skall strax krypa ner i sängen och sova lite. Vecka 40 är nu här skall det bli min sista vecka som gravid eller kommer vi gå över tiden? Hoppas att detta är sista veckan, jag längtar ju så och det vore fint om du ville komma ut innan pappa börjar nya arbetet!!!

Nej, nu blir det sova för min del, ni sover kanske gottt redan! Godnatt!

Och så stannar det av igen…

Min livmoder är i full träning lite då och då, man hoppas att det skall öka och starta påriktigt men då avtar istället alltihop! 🙁
Kan inte säga det bättre än Ellen: – tryck ut den där nu, jag blir galen… 🙂
Ellen är här på besök och sover hos oss inatt, just nu är hon och J i full fart med en match i basket! Innan varje kast upprepar hon orden: fokusera på spelet
tyst för sig själv. Hon är en av sina stora
idoler Troy Bolton från High school musical! Hon tycker J är urusel och undrar hur han kan kalla sig en riktig kille???

Torsdag.

Jag kom precis hem från en jätte trevlig fika med Matilda från föräldragruppen. Jag är verkligen jätteglad att hon och hennes partner hamnade i vår grupp. Vi spenderade tre timmar på uteserveringen men tiden gick så fort att det kändes som en kvart. Så skönt när samtalet bara flyter på och det finns någon annan som vill diskutera och prata om allt med graviditet och barn från förlossning till uppfostran.

Just nu sitter jag dock med en massa molvärk i bäcken och rygg och sammandragningar kommer och går. Det har spökat såhär en stund varje dag så jag hoppas inte på för mycket. Blir till att ta det lungt en stund, avvakta och se.

Vi hörs!

10 dagar kvar, gissningslista och första strykningen.

Japp, nu när klockan passerat 00.00 så är det TIO dagar kvar till beräknat födelsedata, det är även den dagen som jag har gissat att Felix kommer. Tro mig det ligger mycket önsketänkande bakom min gissning och jag hoppas, hoppas och hoppas!

Jag har även passat på att stryka den första gissningen som min mamma stod för, nu blir det spännande… Vem kommer närmast??? Det är inte försent att gissa än 😉

Gissniningslistan!

Blivande mormor: 19 juli (Min och brorsans födelsedag), 4555 gram, 53 cm lång.

Min gissning: 21 juli, 4270 gram, 52 cm lång.

Moster Affi: 26 juli, 4280 gram, 53 cm lång.

Kusin Edvin: 27 juli, 3870 gram, 50 cm lång.

Elli: 28 juli, 4469 gram, 51 cm lång.

Carolina: 30 juli, – , – .

Nicke: 30 juli, 3900 gram, 53 cm lång.

Annacondas: 30 juli, – , – .

Js gissning: 31 juli (BF), 3865 gram, 51 cm lång.

Madeilene: 1 aug, – , – .

Blivande farmor: 1 aug, 3780 gram, 51 cm lång.

Kusin Jenni: 2 aug, 3800 gram, 50 cm lång.

Emma: 3 aug, – , – .

Helene: 3 aug, 3800 gram, 51 cm lång.

Kusin Lina: 3 aug, 4435 gram, 53 cm lång.

Sandra: 4 aug, 3650 gram, 51 cm lång.

Tant Maja: 11 aug, 4200 gram, 53 cm lång

Magbilder v. 39

Jag har verkligen ätit mig äckelmätt på pizza, godis och coca cola. Usch vilken ”svullarkväll” det blev!!! 😉

Jag tänkte jag skulle passa på och berätta lite hur det är med det här med Felix njure och hur det är tänkt att det skall gå till efter att Felix är född. Jag har ju en del nya läsare (jätte skoj och hjärtligt välkomna ska ni vara) som inte hängt med på allt kring denna njure, det är knappt så jag gjort det själv.

Efter det första ultraljudet har vi besökt specialisten två gånger i Göteborg samt varit på två tillväxt ultraljud här på hemmaplan, vi har också tagit ett fullständigt forstervatten prov eftersom problem med njurar kan vara ett symptom i en diagnos. Alla våra undersökningar har dock visat på att allt är ”normalt” förutom denna ena njure som man misstänker innefattar ett stopp högt upp på urinledaren som leder till urinblåsan och det är därför den ena njuren ser ut som den gör (större och cystisk).

Vi kommer efter att Felix är född stanna på bb minst tre dygn eftersom han skall undersökas en hel del. Först kommer det ju såklart att bedömmas när han är född men vissa undersökningar går inte att genomföra innan han har kommit igång med kisseriet. Hans njurar skall också undersökas med ultraljud efter ca tre dagar för att man skall kunna göra en vidare bedömning. Läkarna och vi såklart vill veta vilken funktion den ”skadade” njuren har.
Det man idag har kunnat bedömma tyder på att det värsta som kan hända är att det behövs en operation för att korrigera eller ta bort den ”skadade” njuren. Det kan dock lika gärna vara så att det inte behövs göras något, många människor lever med en njure eller njurmissbildningar utan att ens veta om det, det är tur att det finns två.
Vår doktor sa till oss att är det någonstans man ska ha fel så är det på en njure man har ju en i reserv, det hade dock blivit ett problem om det varit fel på båda men det tyder inte en enda undersökning vi gjort på.

Är det något som är oklart eller något ni undrar över är det bara att fråga via komentarsfältet. 🙂

Japp, nu blir det magbilder!!!

Den bara växer och växer, inte konstigt att jag spiller som jag gör när jag äter det är numera en lång sträcka mellan tallrik och munnen. Känns som att det gömmer sig en stor bebis där inne. 😉

Lurigfax.

Vår lille Felix är en riktig lurifax, efter kalaset igår hade jag en massa sammandragningar och jag tyckte att de stegrade och att det var ovanligt blött i trosan så jag tänkte att nu är det verkligen något pågång, Felix har antagit utmaningen, men NEJ!
Alltihop lugnade ner sig och jag fick till och med några timmars riktigt skön nattsömn. Jag vann tävlingen om vem som kom ut först i allafall, jag vet inte om jag är så jätteglad över den vinsten! 🙁

Kalaset i går var förövrigt mycket trevligt och jag tackar så hjärtligt för alla gratulationer som strömmade in på sms, blogg, telefon, facebook och självklart de som uppvaktade mig IRL.
Tack alla för en underbar födelsedag med fina presenter och hälsningar!

Nu skall vi ut på stan och uträtta lite ärenden här, det behövs emellanåt!
Ha det fint!

Ett grattis sms.

Vaknade i morse av detta sms:

Grattis på födelsedagen, såg igår att du var beräknad 30 juli så Felix kommer nog imorgon.
Kram Mamma.

Tänkte då genast att jag kunde hitta på en tävling till Felix (barn älskar ju att tävla om saker).
”Försten ut är bäst” heter min tävling och skall Felix slå mig så måste han komma före klockan 11.10 (kommer inte riktigt ihåg precis när jag är född) i morgon tisdag den 20 juli.
Antar han inte denna utmaning så är det nog helt enkelt så att inget biter på honom och jag kommer ha jätte svårt att manipulera lille Felix till att göra som jag vill i framtiden (Hur skall jag fixa detta, manipulation är ju min grej!?!) och han kommer garanterat att vänta tills halva augustimånad passerat och väl det (ingen kommer vilja att umgås med mig om jag går över tiden, jag kommer att vara en hemsk människa, J kommer att flytta ut eller ta med sig en madrass till sitt nya jobb!?!).

Skämt och sido, Felix I´m begging you, KOM UT SNART!

Basket, nya kladdisar och löpning.

Vi har haft uppehåll i regnandet hela eftermiddagen faktiskt och jag var i stort behov av lite frisk luft så jag och J begav oss ut en stund.
Vi tog en liten promenad bort till basketplanen och övade lite skott tillsammans och sedan blev det lite tävling på det. Jag förlorade såklart men jag har faktiskt bättrat på mina resultat en del. 😉

Jag passade på att ta en liten löprunda runt planen också medan jag ändå var ute. Tänkte att Felix kanske skulle ploppa ut och säga hej efter ett varv eller så, men icke!!! haha… Det hände ingenting, inte ens en liten sammandragning ville han bjuda på. Fy jag har så dålig kondition och jag flåsade och flåsade.

När vi kom in var sockerbehovet akut och det fick bli nya kladdisar som nu står i ugnen och det doftar verkligen ljuvligt.
Tänk vad lite frisk luft och aktivitet kan göra för humöret, jag känner mig allt lite gladare! Nu blir det film här alldeles strax.

Somna, vakna, somna, vakna…

Usch vad trött jag har varit det senaste alltså, jag har somnat och vaknat om vart annat ända sedan igår och inte känner jag mig direkt något piggare nu inte.

Regnet faller ner och åskan ryktas vara på väg så det blir mys inne idag, någon bra film eller bok skall jag sällskapa med närmare bestämt. 🙂

Idag har jag gjort 38+0 av denna graviditet och endast två veckor återstår till BF, kan inte fatta detta riktigt, snart är bebis Felix här! 🙂
I början eller ja typ hela graviditeten har verkligen flygit fram och jag har knappt hunnit tänka, det tråkiga är att sedan 37+0 har tiden istället börjat släpa sig fram, denna vecka som gått har känts längre än alla andra tillsammans.
Jag tänkte att jag kunde önska mig dig i födelsedagspresent Felix, mamma fyller år på måndag så det är bara att överraska! 😉

Vad är det för dag?

Jag har ingen koll. Jag vet knappt vad det är för dag, men det är fredag har jag hört.
Känns som att det var lördag i onsdags, då vi firade pappa och att gårdagen var en typisk söndag, då det var så där ”dagen efter” känsla i kroppen hela dagen samt att städning och annat trist är sånt man gör på söndagar.
Idag borde det alltså vara måndag här i min värld men nej!!!

Fradag it is!!!

Jag kan ju informara er om att städning INTE sätter igång några förlossningar inte.
Jag är fortfarande tjock och vill ha bebisen här mer och mer för varje dag som går. Jag är redo Felix, KOM UT!