Kategoriarkiv: Föräldragruppen

Föräldragrupps återträff.

Nu har lillen äntligen kommit till ro och somnat efter två timmars konstant skrikande. Han blir så trött efter en hel dag och han har svårt att komma till ro och kunna somna när han är så förkyld. Det vet man ju själv hur det är, förkylningen är alltid jobbigare på kvällen och natten.
Efter ett bad, massage, massor av sånger, mycket tuttande, vaggande och vyssande somnade han av ren utmattning. Nu hoppas jag att han får sova ett par timmar för en glad bebis och en glad mamma är mycket roligare.

Vi har i allfall ägnat dagen åt en mysig fika med Matilda och lilla Iris. Jag fikade på en mycket smarrig prinsesstårta och en damsugare, en får passa på att äta när det är lite lugnt. 😉
Vi gick sedan gemensamt bort till MVC och föräldragrupps återträffen och det var verkligen jätte roligt att se alla igen, träffa deras barn och höra om hur allt hade gått och fungerade för dem. Fem nyblivna familjer med sex små bebisar, det ena paret fick nämnligen tvillingar. Vi får nog ta tag i att ordna en träff för alla om några månader igen tror jag, det är verkligen ett trevligt gäng.

Nu skall jag passa på att få i mig lite mat och kika in lite bloggar och uppdatera mig på läget!

Lilla Felix på föräldragrupps återträffen idag.

Föräldragrupps möte nr:5

Japp, vi var ju på vår sista träff innan alla förlossningar igår och träffen innehöll information om amning, hur det är att amma och vad man skall tänka på vad det gäller amning. Vi fick också se en film som tog upp första tiden i hemmet med barnet och hur det kunde se ut, filmen tog även upp en hel del om amning.
Vi fick också kortfattad information från BVC och lite hur det kommer att gå till där den första tiden.
Ja, och det var väll det hela! Känns tråkigt att det är slut på träffar nu. Vi har ju varit en trevlig grupp på fem par som setts nu onsdagskvällar och nu var det slut. Lite vemodigt känns det allt!
Vi har dock pratat med ett par som är i vår ålder om att fortsätta hålla kontakten och ses så det hoppas och tror vi på. Vore roligt att känna några runt omkring oss som har smått. 🙂

Ni andra som vi känner får la sätta igång och föröka er nu, det är dags! 🙂

Efterträff väntas i höst och det skall bli jätte spännande att se och höra hur det har gått för alla och att få träffa deras små bebsiar.

Föräldragrupp träff nr 4.

Japp, vi har ju som sagt varit på föräldragrupps träff idag igen och de är vi fem par som deltar som har fortsatt att delta om man säger så. De andra två paren som var med första träffen har alltså inte dykt upp vid något mer tillfälle.
Idag har vi i alla fall pratat om medicinsk smärtlindring, hur de olika sakerna fungerar samt fördelar och nackdelar med dem. Jag är nog inställd på att köra så länge som möjligt utan medicinsk smärtlindring men ändå ha tex; lustgas och EDA(ryggmärgsbedövning) som alternativ om det skulle bli outhärdligt jobbigt.
Vi fortsatte sedan att samtala om jobbiga saker som kan ske efter att man precis blivit föräldrar med fokus på depression och tecken på depressioner osv. Något som vi hoppas att vi slipper bekanta oss med allt för mkt men som ändå är bra att veta om kan ske och hur man märker det. Vi fick också en broschyr med oss som handlar om barnsäkerhet som vi skall läsa in oss lite på som småningom jag och J.
Allra sist lyssnade vi på en skiva med avslappningsövningar som vi kan köpa om vi vill. Jag kunde knappt hålla mig vaken så avslappnad blev man men det kanske inte var meningen att man skulle somna 😉
Trevligt var det idag med och nästa vecka är det sista gången vi ses innan alla skall kläcka!

Sovdags och föräldragrupp möte nr 3.

Japp, nu har vi hunnit stressa i oss en middag, hämtat ut biljetter, åkt tåg, kommit hem till Js ena halva av familj, umgåts, kikat tv och slutligen duschat och gjort mig redo för sängen! 🙂

Lovade ju att jag skulle berätta om dagens träff med föräldragruppen. Fem av sju par var närvarande och vi startade med att kika på en film om förlossningen som vi inte hann med förra gången. Det var två par som man följde med under deras vistelse på förlossningsavdelningen. De hade också i efterhand blivit intervjuade om hur de upplevt saker och ting och filmen varavades av intervjuklipp och förlossningsklipp. Det var en bra film som skildrade en normal förlossning på ett mycket fint sätt, man blev allt lite tårögd när bebisarna kom ut! Åhhhh…. Vad vi längtar efter vår skrutt!!!

Efter det så smatalade vi lite o filmen och gick sedan in på smärtlindring som inte sker på medicinsk väg bland annat; TENS, massage, bad, dusch, vetekudde/rispåse, andning osv. Vi samtalade lite kring hur man kunde hjälpa sig själv att genomgå värkar hemma under latensfasen samt hur man kunde använda sig av dessa på sjukhuset. Jag tror att jag vill satsa så långt det går på smärtlindring som inte är medicinsk, det känns i allafall så just nu. Vi kikade sedan på en till film och denna film handlade om avslappning, andning och massage. Massage delen var bra tyckte jag men det andra kändes lite flummigt, det var inte så pedagogiskt framlagt. Jag tror att jag kan lära dessa delar bättre via profylaxonline kursen som jag hade turen att vinna.
Ja, detta var väll vad kvällens träff bestod av.

Nu blir det till att krypa ner och sova så att man är pigg inför morgondagens händelser. Skall bli roligt att festa till det lite. Jag gör ju inget annat än att springa på kalas numera. Är det inte födelsedagskalas så är det konfirmation eller student eller examensfester och snart är det midsommar också! Vissa har det bra!! 😉

Bild från www.google.se

Föräldragrupp möte nr.2

Då har vi haft en dag med massor att göra, tvättat och grejat som tusan hela dagen.

Vi har ju också varit på vårt andra möte med föräldragruppen. Idag var vi ”bara” fyra par närvarande så det kändes att det fattades några. Mötet idag handlade om förlossning precis som jag trodde och vi gick igenom det vanliga samt de frågor som kom upp under tiden. Fokus var alltså på en ”normal” förlossning då saker och ting flytar på och går som planerat. Vi diskuterade de olika skedena, värkarbetet, smärtlindring, själva utdrivningsskedet, vad som händer precis efter och även en del praktiska saker som kan vara bra att veta som exempelvis telefon numret till förlossningen.

Jag tycker att vi har en väldigt trevlig och bra grupp där det är lätt att ställa frågor och där alla är trevliga och öppna. Längtar redan tills nästa vecka faktiskt. 🙂

Bild från google.se

Första mötet.

Nyss hemkomna från första mötet med föräldragruppen. Vi var sju stycken par varav sex var förstagångs föräldrar så man kan ju säga att det fanns lite folk i samma sits. 🙂 Fick ett bra första intryck av paren.

Vi började med att presentera oss för varandra, vi fick tala om vårt namn om vi visste vad det betydde och om vi visste varför vi fått just det namnet. Vi fick ju också berätta vilket datum vi var beräknade att föda.

Vi delade sedan in oss i grupper tjejerna för sig och killarna för sig och då fick vi prata lite om vad i ville ha ut av de träffar vi har till förfogande. Det blev väll vad vi hade förväntat oss, förlossning, smärtlindring, förberedelser, mamma och pappa roll osv. Skall bli spännade att träffas nu framöver.

Efter detta blev det en liten fikapaus och filmtittande, filmen handlade om den första tiden efter förlossningen och om anknytning till sitt barn. Efter detta var träffen slut för denna gång. Vi skall ses igen om två veckor.