månadsarkiv: december 2010

Gott nytt år!

Gott nytt år på er allesammans!

Här i huset har vi laddat upp med en lång sovmorgon och nu skall vi ta tag i lite fix som skall göras till kvällens fest!
Vi skall till kompisar och fira nyår ikväll, vi blir fem barnfamiljer (tror jag, någon hade blivit sjuk).

Skönt att det skall firas med människor som är väl medvetna om skrik, gap, bajs olyckor, tuttar i vädret och allt annat som hör småbarnslivet till.
Med andra ord kan kvällen bli hur som helst och det är väll det som är charmen!

Nej, nu skall jag ta tag i delar av kvällens meny!

Stay tuned!

Monopoly.

Min bror köpte ett nytt monopol spel igår, det var nytt på många sätt och vis man kunde tillexempel bygga industrier, bostäder, skolor, fängelser etc. Riktigt roligt så spelet fick ett gott betyg av oss.

Såhär ser spelet ut.

Man kunde bosätta sig på Solsidan. 😉

5 månaderskontroll och vaccination.

Idag har Felix varit på femmånaderskontrollen på BVC och allt såg som vanligt toppen ut. Vikt har han lagt på sig massor den senaste månaden så nu väger han 7550 gram är 65,5 cm lång och har ett mössmått på 42,5 cm.
Vi har verkligen sett på honom att han ”fläskat på sig” den senaste tiden och över 1,2 kilo på en månad är ju inte fy skamm. 😉

Det var också dags för andra omgången av vaccinationer och precis som förra gången bestod de av en snäll spruta (Felix reagerade inte överhuvudtaget) och en dum spruta som han började gallskrika av.

Denna underbara bildserie på vår lilla glada kille knäppte jag i morse. Sista bilden gör mig glad ända in i själen. 😉

Överraskning.

Jag fick två stycken blockljus i julklapp av Js bror. Det ena var stort och passade perfekt i min stora ljuslykta jag har hemma och det andra var ENORMT-GIGANTISKT-JAJNÅRMUS (svengelskan igen)…
Jag har klurat och tänkt att vart skall jag ha detta ljus? Jag måste ju spana efter en ny STOR fetknopp till lykta.

Som vanligt när jag är på stan så spanar jag några varv på min favoritaffär här i Skövde, Hem och Hobby och hittar givetvis den perfekta lyktan med den perfekta prislappen. Dock vågar jag inte slå till utan att förvarna herrn i huset då han fått för sig att det inte går att släppa mig lös i en butik utan att jag köper något (jag vet inte alls vad han pratar om) så jag går hem utan lyktan och använder den lena fina rösten och berättar hur fin lykta jag hittat och hur perfekt den är på alla sätt och vis.

Idag har J varit nere på stan och skrivit nytt kontrakt med jobbet och hem kommer han med en present… den STORA fetknoppen till lykta står nu i vårt hem. 😉 Jag är gör glad, tack älskling!

Den omtaldade lyktan och det enorma ljuset jag fick i julklapp, så fina tillsammans!

På kylning!

Idag har vi varit ute och flängt runt på stan! Vi har passat på att handla lite mer till hemmet så som galgar, koppar och dricksglas. Vi har även börjat ladda inför nyårsafton, champagnen står nämligen på kylning!
I år skall jag få skåla in det nya året i champagne tillskillnad från förra då Felix bodde inne i magen! Tänk vad fort detta år har gått och tänk vad vi har hunnit med!

År 2010 är överlägset det bästa året i mitt liv hittills, fler skall det bli!

Soffan.

Fick lite frågor om soffan och jag tänkte att jag kunde besvara dem.
Vi köpte den på en lokal butikskedja här i Skövde men vet att den finns hos en del andra återförsäljare också.

Soffan heter Portland och är en dubbeldivan/u-soffa. Himla skön och vi är jätte nöjda med den. Framför allt är vi otroligt nöjda med priset som var på 8995:- (kampanj)

Så här ser vår soffa ut, man kan välja sida att ha divanerna på. Vår är dock lite mörkare i färgen än vad denna ser ut att vara.

Bildkälla:

Singel?

Jag har ju som sagt äntligen fått internet hemma i nya lyan och kan nu blogga på min lilla laptop igen (”Vrölgött” att slippa använda mobilen!!!)
Tidigare idag hjälpte J mig att ”konekta” (det måste ju bara stavas så på svengelska) till vårt bredband och sedan fick jag syn på vad han har döpt det till, vårt bredband heter Jocke. Bara Jocke. Inte Anna. Inte Felix. Jag känner mig utanför!
Vårt bredband är singel killen utan familj… snyft…
Jag tänkte lite till och kom fram till att vårt bredband kan la få vara singel och heta Jocke och inte Anna och inte Felix så länge vi får vara tillsammans i verkligheten.

Är det inte konstig hur man kan tänka sånna där sjukt konstiga tankar ibland? What the heck… sitter människan och är sotis på ett bredband??? hahaha.. psyket nästa?

Mannen på bilden är inte singel.

Min killar på julafton, J är så snygg på denna bild att mina knän viker sig… Att jag har fått tag på en sån läckerbit!

Första bilderna.

Nu bloggar jag från min dator för första gången på över två veckor med andra ord så har jag inte bloggat här sedan vi flyttade.
Julen är över, internet har vi fått vilket betyder ordning och reda på bloggen framöver. Skönast av allt är ändå att jag kan lägga upp bilder från min kamera igen 😉

Högtid för en första liten smygtitt på lite av vår nya lägenhet.
Det är lååångt ifrån klart så det kommer att hända saker hela tiden vilket ni kan följa här och i nya kategorin som heter: Vårt hem!

Vårt nya vardagsrum med ny soffa (min och Js julklapp till oss själva) och ny lampa (julklapp från familjen J).

Ljuslyktor som jag fyndat på staden idag, 15 kr styck… överkomligt tycker jag. 😉

Orkideér är verkligen mina favorit blommor, igår köptes två nya till vardagsrumsfönstret.

Vi skall inte ha detta soffbord utan det blir ett annat runt lite mindre bord när vi kommer iväg till IKEA (förhoppningsvis snart).

Här har vi andra delen av vardagsrummet, lite stökigare som ni ser… tavlor som skall spikas upp, verktyg och saker som man inte vet var man skall ha riktigt finns överallt! Röran skall minska betydligt denna vecka är det tänkt.

Denna fina lampa hänger i fönstret även den en julklapp.

Ytterligare ett litet fynd jag gjorde på sta’n idag!