månadsarkiv: januari 2012

Längtan.

Idag längtar jag extra mycket efter sommar, sol och kolonihäng.
Jag vill upp och fixa i rabatter, städa stugan, grilla och se på när glada barn badar i lilla poolen.

Hela min kropp kliar av denna förbaskade kyla, jag tror bestämt jag inte bara är psykiskt allergisk mot vinter utan även fysiskt. Tråkigt nog blir jag ”eksemig” och kliig” överallt av denna kyla. Som jag sagt förut är december och okej då… januari med gott och väl nog för snö och minusgrader.
I morgon är det februari, tänk om det bara kunde slå om och bli vår då, det hade väll vart nåt?

Underbar badkille på kolonin juni 2011.

Rabatt med både riktiga och keramikblommor.

Fixar-Jocke.

Halv åtta hos mig.

Halv åtta hos mig sänder från Skövde denna vecka och det kan man ju bara inte missa. Jag har som den Skövdebo jag är såklart bänkat mig framför TVn med riktig mysstämning.

20120131-193045.jpg

Min fina kandelaber som jag fick i julklapp av min kära pappa.

20120131-193210.jpg

The och mackor fick det bli till kvällsmat.

Gravidhjärna var det ja.

Är det inte konstigt hur hjärnan fungerar när man är gravid… eller är det bara min hjärna som fullkomligt ”ballar ur”, blir seg och känns mer som den består av gröt än hjärnceller?!?

Saker min hjärna gjort denna helg:

Knatat hela vägen till affären för att inhandla ingredienser till helgens pastasalladslunch bara för att på vägen hem komma på att jag glömt köpa PASTA till PASTAsalladen…

Varit så överdrivet säker på att min mobil befann sig i jackfickan innan vi begav oss från vännerna att jag inte ens brydde mig om att kika efter innan jag kom hem… då upptäckte jag att mobilen är totalt väck… var i hela helskotta är den? Som tur var fanns den hemma hos kompisarna och det blev mysfrukost i morse, inte mig emot.

Använt FEL ord otaliga gånger och det är ett under att min sambo överhuvudtaget förstår vad jag menar emellanåt. Igår till exempel åt jag film och såg på pizza.

Alla andra knäppa saker har min gravidhjärna glömt bort men jag vet att J skrattat åt mig många många gånger denna helg.

Känner ni igen er? Vad gör era hjärnor för knas?

20120130-193219.jpg

En gravidhjärna på promenad.

Måndag.

Då var det måndag igen, ny vecka och en dag äldre än igår är man.
I morse efter jag lämnat F på föris våldgästade jag kompis Moa på frukost, min mobil har nämligen sovit över där inatt (virriga jädra gravidhjärna).

Det blev sedan en sväng förbi affären, lite vila i sängen och matlagning innan F kom hem från föris igen. Det hade gått jättebra idag som skönt är.

Nu vet vi inte riktigt vad vi ska hitta på len vi börjar med lite lek och bus i Fs rum.

20120130-144731.jpg

Älskade F med sitt angryface! 🙂

Helgen.

Vi har haft en mycket bra helg här i Skövde.
Igår, lördag kom kompisar hit på lunch och under förmiddagen slängde jag alltså i hop en pastasallad, städade och fixade i ordning här hemma.
Det blev en helfestlig lunchtillställning med mycket lek, bus och pastasallad högt och lågt.

På eftermiddagen kom Fs farmor hit och umgicks med oss, det blev storhandling och sedan begav jag och J oss i väg på bio medan farmor var hemma och barnvaktade F. Vi såg Sherlock Holmes och den var både spännande och roande. 🙂

Söndagen startade vi föräldrar med en superhärlig sovmorgon och F passade på att leka med farmor.
Nu ska jag ta och dra mig ner mot stan för att möta upp kompis Frida på en brunch-lunch-middags-fika?!? 😉

Någon som är synsk?

F har slarvat bort fjärrkontrollen och jag kan inte finna den. Inte nog med att jag sitter fast med 5:an hela kvällen jag har i mitten en ruta som talar om för mig att jag inte har en inspelningsbar digitalbox…

Någon som är synsk och kan tala om var fjärren är?!?

20120127-190921.jpg

Tråkigt.

Idag vet inte jag och Felix vad vi ska hitta på… Vi har så tråkigt!!!

Vi har ringt massor av kompisar och ingen kan, pappa J jobbar ända tills i natt och vi slappar nu i soffan framför ett program som passande nog innehåller både hundar och änder som F gillar så mycket!

Vi har i allafall varit nere på stan och införskaffat ett par till nya skor till F. Tyvärr så var de vi köpt en aning kalla för att vara ute och leka i nu när snön kom. Som tur var hittade vi ett par ordentliga som passade tjockisfötterna och som var på halva priset.

20120127-172551.jpg

Nya skor.

20120127-172745.jpg

Finaste killen!

Tårar.

Oj så tårarna har sprutat denna vecka vid lämning och hämtning med för all del, på föris. Felix vill verkligen inte att vi ska gå utan vill att vi ska följa med in och leka.

Som tur är meddelar personalen att det går över ganska snabbt och att F sedan är glad och leker hela dagen. Det är alltså en glad prick fram tills han får syn på någon av oss vid hämtning då brister det igen och vi kramas och pussas länge innan vi klär på oss och går hem.

Idag är det sista dagen på inskolningen och nästa vecka ska han börja gå som det är tänkt framöver 15h uppdelat på tre dagar.
Det kommer nog bli kanon det här men jag hoppas att han slutar gråta snart för det skär i mammahjärtat och jag vill bara ta med honom hem och gosa! <3 20120127-101821.jpg

Mammas goding vid lunch igår.

1,5

Ett och ett halvt år har gått så fort… Idag är det ett och ett halvt år sedan vår lilla kille tittade ut.
Felix är det finaste och bästa som jag och J gjort i hela våra liv och i månadsskiftet april/maj får vi uppleva detta fantastiska med att bli föräldrar en gång till och tänk att vår lilla kille ska bli storebror.

1,5 år i bilder eller ja… det finns flera tusen så ett urval får det bli! 😉