månadsarkiv: februari 2012

Gaaahhh…

Idag säger jag gaaahhh, vilken vecka vi har. Tre sömnlösa nätter i sträck, tre sömnlösa dagar i sträck, grinigt förkylt kiddo, hormonell höggravid mamma, ett hem där disk, tvätt och damm växer och frodas, en pappa som jobbar kväll och en hel timmas SKRIK från övertrött kiddo denna kväll…

Jag behöver inte fortsätta va?

Nu har F äntligen tystnat och förhoppningsvis somnat i sin säng (efter en tur i min). Jag har placerat arslet i soffan, ska fixa en macka och sedan förhoppningsvis SOVA!

20120229-200127.jpg

Trots allt världens sötaste kiddo.

30+1

Nu är vi inne i vecka 31 i denna graviditet! Shit alltså… jag vet att jag tjatar men det går så fort fram.
Jag vet inte hur jag ska hinna med allt som skall göras innan förlossningen startar, känns som jag behöver göra upp en liten tidsplan.

Jag mår fortsatt bra men kroppen är tung nu och värker en hel del. Jag har något knas med mina skuldror som inte släpper, det värker och värker och jag har otroligt svårt att hitta en bra position att sova i på nätterna. Jag ligger ibland och vrider och vänder på mig i timmar och det är verkligen ingen hit alltså.
Fogarna har lugnat ner sig lite, de värker också med jämna mellanrum men om kroppen får vila en stund under dagen är det hanterbart och ingenting mot ”skuldervärken”.
Jag skulle behöva anställa en privat massör som kan massera varje dag (host,host ÄLSKING!?!). 😉

Det är också himla roligt att jag denna graviditet har en hel drös gravida kompisar omkring mig och i sommar kommer det bli en riktig babyboom, jag är först ut i månadsskiftet april/maj. Jag tror ju att bebis kommer titta ut ett par dagar tidigare precis som F gjorde och jösses vad förvånad (och grinig) jag kommer bli om vi går över typ två veckor. Allt kan ju ske men jag tippar på valborgsmässoafton! 😀

Ut.

Vi lyssnade på er och gick ut en sväng. Vi promenerade bort till Elins, käkade middag, köpte en ny pyjamas (herregud vad F växer), pennor, kritor och ritpapper. Sedan begav vi oss hem för att rita och måla lite.

20120228-170247.jpg

En snuvig gosfis!

20120228-170317.jpg

Käkar middag på stan.

20120228-170340.jpg

Ritar… snarare äter pennor… 🙂

Förkylningsutbrott.

Ingen feber än och då idag, inatt hade Felix 38,6 men nu framåt dagen har en förkylning brutit ut rejält. Snorig och hostig, nu har förisbacillerna hittat hem till oss så vi får bli hemma hela dagen och mysa till det.

20120227-143305.jpg

Vi har kikat film och mumsat choklad i soffan när chokladen är slut tycker F att pappret passar fint som hatt! 🙂

Sjukstuga.

Vi hat sjukstuga här hemma. Det började med en febrig trasslig väldigt sömnlös natt och i morse ringde jag till föris och sjukanmälde. Jag lade mig sedan tillrätta eftersom F fortfarande sov gott… ja, i cirka trettio sekunder till. Nu sitter vi här i soffan F och jag och kikar på Pettson och Findus.

20120227-091410.jpg

F leker med sina skor i soffan.

20120227-091435.jpg

Jag ska snart gå ut i köket och göra mig en sån där, kan behövas en dag som denna.

Bildbomb.

Lite härliga bilder från de senaste dagarna:

Det är inte bara jag som är gravid inte. Det råder babyboom i min vänskapskrets och nu har också min son blivit med barn eller kanske boll?

Mamma och son med sina magar.

En charmknutte!

Felix och farmor hade visst shoppat lite på dagens runda och detta fotbollsställ kom han hem med.

Det blev bollspel i hallen på en gång.

Man kan visst spela handboll i detta matchställ också, vilken succé.

Lyckat.

Det blev ett lyckat klädparty här i eftermiddag trots att tre stycken lämnade återbud på grund av sjukdom.
Snygga kläder, trevligt umgänge och smarrig tårta var precis vad mamman behövde denna eftermiddag.

Felix hade besök av en jämnårig lekkompis också och de verkade trivas bra ihop så det får bli lek fler gånger. När gästerna åkt hem lade sig F till rätta här:

20120226-184830.jpg

Napp och gos med öronen, det är livet det! 😉