månadsarkiv: oktober 2012

Tack själv!

My god, denna kommentar nedan värmde minsann mitt hjärta nåt sanslöst! <3 Tack Anna för fina ord! Såklart jag kan uppdatera med mera smarriga recept på mat och bak! Är ni fler som skulle gilla det? 20121031-215934.jpg

Hahahahaha…

Jag skrattar mig själv mitt upp i ansiktet… Hahahaha… Oj vad mycket jag skulle blogga bara jag fick min mobil tillbaka.

Jag har tänkt blogga typ tio gånger idag, till och med börjat på en del inlägg bara för att bli avbruten av nån/något.

I morse tillexempel tänkte jag multitaska och blogga direkt från toaletten men in stormar tvååringen och menar på att han split ut sin mjölk, mamma torka.

Sedan från soffan men då blev Klara sjukt onöjd och ville inte alls låta mamma pilla på sin telefon.

Sen tänkte jag uppdatera er från lekparken men då kom tvååringen emellan igen och ville att vi skulle åka vagnen till fåglarna istället.

På McDonalds började jag fila på ytterligare ett inlägg men då kom en skällande idiot emellan det hela.

Sedan från bion jag, Ellen och kompis Frida gick på men då var vi så fasligt sena allaredan och vi travade in i salongen när filmen redan startat.

Ja, det var nog hälften av alla gånger de. Det är stressigt att vara trebarnsmamma som jag agerar tills på fredag men oj så roligt vi har.

20121031-203526.jpg

Felix matar Klara!

20121031-203553.jpg

Lekparkar med mössvägrande barn.

20121031-203636.jpg

Mina andra nya brillor.

20121031-203701.jpg

På donken!

20121031-203723.jpg

Prövar mössor på kappahl.

20121031-203818.jpg

Det blev en tomteluva. Felix har verkligen snöat in på tomtar och pratar varje dag om att tomten kommer till jul.

Äntligen.

Äntligen har jag i min hand en iPhone. Nu gamla var paj och de lagar inte iphones så jag fick en ny. En skinande blank med plasten på. 🙂

Nu kan jag alltså blogga på som vanligt, både telefon och nya brillor finns i min ägo! Tjohooo!

Vi har hämtat F på föris och sedan drog vi vidare till bibblan en sväng! 😀

20121030-144804.jpg

Ett par av de nya brillorna.

20121030-144849.jpg

På bibblan.

Ellen är här.

Idag har Ellen kommit för att spendera ett par nätter medan våra föräldrar lyxar till det på annan ort, de firar 25-årig bröllopsdag på onsdag förstår ni.
Vi har just kikat lite filmer och snart ska vi krypa ner i sängen för att sova lite.

En gammal favoritbild på mig, magen med Klara i, Felix och Ellen.

Måndag.

Måndag igen då, var tar veckorna månaderna och åren vägen?
Ibland känns det som tiden bara springer ifrån en.

Jag tänkte i allafall ägna måndagen åt att tips om lite jag sett och läst på senare tid.

Till att börja med: ”Torka aldrig tårar utan handskar”.
Denna fantastiska serie och första delen av boken som utkommit, jag är såld. En fantastisk beskrivning av kärlek, samhället, smärta, sorg och sjukdom.
Jonas Gardell, jag är så beundrad.

Har ni inte sett serien eller läst första boken gört, BUMS!

”Johan Falk – Alla råns moder”:
Jag tror det är den bästa Falk-filmen jag hittills sett trots att man inte fick dregla nåt över Joel Kinnaman. Jag ser verkligen fram emot de följande filmera och framför allt den sista som heter ”Kodnamn Lisa”. Man kan ju bara ana vad den kommer att handla om.

Sedan har vi Kristina Appelqvists böcker, deckare som utspelar sig här i lilla Skövde. Den senaste ”De blå damerna” läste jag ut för ett tag sedan och jag tyckte nog den var bäst hittills. Verkligen en lättläst och spännande höstläsning.

Har ni några tips till mig?

Lyxhelg.

Vi har ju som sagt haft lyxhelg och fullt upp med att bara ha det gött.

I lördags anlände farmor från götet och vi började direkt med sängletande (till Felix) och handling för att sedan lämna barnen hemma hos farmor medan J och jag käkade på restaurang och gick på bio. Vi såg Hypnotisören och njeee… vi gillade den inte speciellt.
Det gjorde dock inget att filmen inte levde upp till våra förväntningar då vi fått spendera en mysig kväll på tumanhand och vi såg sedan en till film i sängen innan vi somnade. Vi såg nya Falk filmen ”Alla råns moder” och den var ju sjukt bra!

Söndagen startade med mega sovmorgon då farmor tog barnen och sedan gav vi oss ut på sängletarjakt igen och nu står i Fs rum en slirrans nu säng!

Nä häpp, nu ropar F och vill ur badet, mot läggning av barn och sedan fortsätter vi söndagsmysa!

Hoppas ni haft en trevlig helg!

Ny säng.

Farmor och Klara.

BusFelix.

Mina trollungar och farmor.

Myspruttar. Nån (jag) behöver färga håret och klippa luggen minsann. 🙂

En händelserik dag.

Vi har haft en händelserik fredag minst sagt.
Till att börja med sov vi knappt nåt inatt. Felix har verkligen kommit på det här med att kunna gå ur sängen själv och utövar den färdigheten vid läggning såväl som mitt i natten och inne hos oss har han ju tyvärr så svårt att komma till ro.
Som tur var somnade vi alla i ca två timmar på förmiddagen istället och det var behövligt.

Vi har sedan gjort en massa ärende på stan, bland annat hämtat mina nya glasögon och fått igång min gamla mobil som jag tillslut hittade.
Målat och pysslat hemma och nu under kvällen har jag ägnat två och en halv timma åt nattning av Felix som kutar ur sängen och sedan när jag stannar i rummet får fullkomligt utbrott. Dessa barn, det finaste som finns men ibland så envisa att man får fullständigt bryt. 😀

Såklart så är det trassel, trassel, trassel när pappa J jobbar eftermiddagsvecka, nu behöver vi verkligen helg!
Det blir lyxhelg dessutom då farmor anländer i morgon och stannar till söndag, lägligt värre!

underbara, älskade och finaste barn, vad vore vi utan er? <3

Jag hittar den inte…

Vi har en son som gillar att pilla på allt och nu är min gamla mobil som jag trodde jag visst var jag hade borta. Lite jobbigt det här att vara utan mobil så är det nån som har en till låns av mina bekanta så vore det toppen eftersom jag inte kan räkna med min förrän nästa vecka.

Det här med smeknamn.

Vi har ju en del smeknamn på varandra här hemma som sig bör och nu snappar Felix upp och använder dem som aldrig förr.

Här om dagen låg han i sin säng på morgonen och hade vaknat och ropade mamma, mamma… ingen kom. (jag matade Klara och det var inga panikrop kanske bör tilläggas). Han började då istället att ropa på pappa, pappa men inte heller där gick det så bra då morgontrötta pappa sov som en stock. Då tog han i för kung och fosterland (han kan gå ur sängen själv men har inte börjat med det förrän för två dagar sedan) och fullkomligt vrålade ÄLSKLING!
Det kan vara så att ungen hört mig vråla detta till den morgontrötta ibland lite lomhörda pappan ett par gånger. Här fnissade jag gott. 😉

På senare tid har han också hittat på ett alldeles eget smeknamn till mig. Han kallar mig ca femtio procent av gångerna för mamma och andra hälften vid namn, alltså Anna normalt sett. Han har snappat upp att mormor, morfar och framför allt moster Ellen som bor hos oss ett par nätter i månaden kallar mig Anna och får svar. Nu till hans eget som är Annini. Så himla sött och det kommer nästan alltid när han skojar eller är lite lurig sådär. När jag hämtade honom på föris en dag satt fröken och läste en bok för barnen som handlade om en kanin som hette Annini och där föll den poletten ner. Kanske är jag lik en kanin?

Klara har många smeknamn men framför allt är det Bella hon kallas. Några av er kanske minns att det finns en ko i Kalle Anka som heter Klara Bella. Morfar började som smått och så var det fast hos mig. Så nu kallar jag henne ofta för Bella. Felix är ju som sagt inte sen att haka på smeknamnstrenden men har utvecklat sin systers namn lite till. Numera är det nästan alltid Bellan.

Kärt barn har många namn som det så fint heter och jag vill då påstå att även kär katt har många namn och i flera år har katten Majsan hetat MajseKno. Fråga mig inte varför men att addera både Kno och Knobb på namn är något jag och min bror sysslat med sen barnsben. Felix har ju även snappat upp detta men det faller sig inte riktigt rätt i munnen så hans variant är KrackKrok och det tog mig lite tid att fundera ut var det var han sa men sedan idag förstår jag. Hela vägen hem berättade han att han skulle hem till KrackKrok och när Majsan mötte oss i dörren sade han glatt:
– Hej KrackKrok.

Första bilden på hela familjen, den enda som saknas är ”KrackKrok”.

Telefonlös.

Vill bara skicka ett meddelande till vänner och familj.
Jag är telefonlös just nu eftersom min ligger på lagning. Ska dock försöka få igång min gamla men det får nog min gubbe hjälpa till med, inte den lilla då utan den stora. 🙂
Återkommer när saker och ting funkar.

P.s. Glasögonen kommer på fredag, jihoo… 😉