månadsarkiv: december 2012

New years eve.

Det är nyårsaftons kväll och endast en och en halv timma kvar tills vi ska skåla in det nya året.
Det blev och är en oerhört mysig kväll här hemma och vi lyckades haffa en köttabete och lite annat smått och gott tillslut.

Just nu letar pappa J nåt vi kan sitta och glo på på tvn medan vi väntar på tolvslaget, då passade jag passade på att sätta mig här såklart. 😉

Kvällen hittills:

Middag för två.

Klyftpotatis, kalvytterfilé, sallad och sås.

En flaska rött korkade vi upp.

En bukett från ICA prunkar på bordet.

Ljus i vårt hus. Denna fina ”burlukta” fick vi i julklapp, jag diggar den.

Ugglorna är såklart med!

Inte illa pinkat va? 😉

Gott Nytt År!

Idag är det nyårsafton men det känns det verkligen inte som.
Vi är nyss hemkomna från Götet. Hela lägenheten är översvämmad av gammalt julstök, väskor och smutsig tvätt. Vi är ofixade och placerade på golvet i Fs rum lekandes med de efterlängtade leksaker han fått i julklapp och kylskåpet rymmer inte en endaste smarrig köttabete, flaska bubbel eller en smarrig dessert. Inte ens en liter mjölk finns när jag tänker efter.

Vi ska nog få fason på denna nyårsafton ändå ska ni se men vi stannar hemma själva ikväll och förhoppningsvis skålar jag och älsklingen in tolvslaget på vår balkong kikandes på andras fyrverkerier.

Gott nytt 2013!! <3 Vi hoppas på ett fint år fullt av kärlek, lycka och glädje. 20121231-153915.jpg

Att få älska den man älskar.

Jag läste den här artikeln på pokerspel.org och det fick mig att börja fundera kring det här med homosexualitet.
Artikeln handlar om att några professionella pokerspelare kommit ut som homosexuella och hur ovanligt det tidigare var och fortfarande är, att komma ut som homosexuell i dessa kretsar. Den handlar också om hur kämpigt det kan vara att komma ut som just homosexuell och vad de människorna fått gå igenom under sina liv. Tack och lov har de nu fått mestadels positiva reaktioner men så har det inte alltid varit.

Jag blir oftast väldigt förvånad när jag läser liknande artiklar. För mig är det inget konstigt, utan lika normalt att älska en av motsatt som att älska en av samma kön. Genom åren har jag haft vänner, lärare och bekanta som haft samkönade relationer och jag har nog aldrig direkt höjt ett ögonbryn och funderat så mycket mer kring det. Jag har snarare beundrat deras styrka när de berättat att de dagligen mött glåpord, onda blickar och en del av dem hot.

De jag höjer mina ögonbryn åt är människor som kan behandla andra människor illa på grund av en sådan sak. Vem har rätt att bestämma för andra vem de får älska?

I Sverige idag inbillar jag mig att vi kommit en bra bit på vägen och att mycket har hänt under de senaste trettio åren, då sågs homosexualitet fortfarande som en sjukdom och hur sjukt är inte det? Sedan läser jag på och blir upplyst om att det var så sent som år 2009 det blev lagligt för homosexuella att gifta sig med varandra. Jag har fortfarande idag vänner som kämpar, endel mot allmänheten och endel med sin egna familj, det är inte okej.

Delar av övriga världen ska vi inte ens tala om, tänk att människor kan göra varandra så illa och tänk att det idag 2012 fortfarande förekommer förtryck på så många platser.
Själv kommer jag uppmuntra mina barn att välja efter hjärtat och våga vara sig själva samtidigt som jag står bakom dem i valet av relationer så länge de blir behandlade väl. Vilket kön deras partner i fråga har är för mig helt oviktigt.

Hur tänker ni?

En morgonrock.

Jag har fått en morgonrock av barnens farmor och plastfarfar i julklapp.
-Tack så mycket men om det går bra tror jag att jag vill byta den, jag fick en morgonrock av pappa J förra julen som jag använder flitigt. Sade jag.
– Ja ha, jag som rådfrågat pappa J och hört om du hade nån säger farmor.

Hahaha… Den där pappa J alltså, ibland är han bra snurrig. Han hade ju letat och letat och oroat sig för om det blev rätt den där julen. Och morgonrocken den bor jag ju i, ibland hinner den inte komma av innan han kommer från jobbet.

Han hade sagt att jag ofta springer omkring i hans för att jag inte har nån. Jo, jag lånar hans ibland nåt dygn då och då när min egna ligger i tvätten. Om han nu inte menar att den rosa och vitrandiga han köpte till mig plötsligt blivit hans?

Som jag skrattat…

Plötsligt dök liksom minnet upp igen och han minns ju mycket väl den där svettiga ruschen genom stans butiker och den perfekta morgonrocken. Så perfekt så att jag håller fast vid den ett tag till. Idag åker vi och byter till nåt annat skoj.

20121228-122346.jpg

Jul i götet.

Vi är ett par dagar i götet och firar jul.
Igår efter att vi anlänt blev det kalkonmiddag och umgänge med släkt i släkten så att säga och nu väntar vi på farbror Niklas och hans tjej.

Hoppas att ni också har ett par härliga mellandagar.

20121227-134440.jpg

Julafton.

Vi hade en superbra julafton igår och jag är så glad över att vi har en sån fin familj att fira med.
I morgon sticker vi iväg och firar med andra delen av familjen, det kommer bli minst lika mysigt. <3 Nedan kommer en lista på julaftons... ...höjdpunkt enligt Felix: När tomten kom med massa klappar, så många att han inte orkade öppna dem alla. ...höjdpunkt enligt mamma: Klappjaktsspelet, alltid lika kul och man kan ju får väldigt mycket smart, bra och roligt för femtiokronor. ...godaste på julbordet enligt Felix: ehhh julmat, ska man äta det? Godis och välling funkar fint! ...godaste på julbordet enligt mamma: Drömsillen som är köpt i Mstad, den är drömlik helt enkelt! ...misstag: När tomten utbryter ska pappa ta den? som tur är uppfattade inte den lille just den meningen men det gjorde några av oss andra och då brast det ut till skratt. ...effektivaste: Jag som slängde ihop ett helt julbord från scratch på mindre än tre timmar. Imponerad av mig själv. ...bästa julklapp enligt Klara: Inslagspappren var en riktigt hit. Resten kommer hon upptäcka framöver. ...bästa julklapp enligt Felix: Jåååkke kniven (Jocke med kniven från pippi) ...bästa julklapp enligt Ellen: Timoteij tröja och mössa resulterade i en ultraglad tjej. ...bästa julklapp enligt mamma: Tre gudomligt vackra orkidéer från pappa J. ...roligaste klappjaktsklapp: En karta lösmustascher som morfar lade vantarna på. ...klappjaktsvinnare: Jag som dubblade upp, åtta klappar kammade jag hem! 😉 ...klappjaktsförlorare: morbror Emil som landade på ynka en. ...piggaste: båda barnen som var glada, nöjda och vakna tills de båda däckade efter elva i soffan.

En glad Felix som på morgonen fick julklappar från mamma och pappa. Några godisbitar har lämnat spår efter sig som ni kan se 😉

Stora paket får man ligga på och öppna.

Klara gillade inslagspappren bäst.

Älskade Klara.

Jag och lilla K.

JUL.

Myspys.

Jul fin mamma framför granen.

Tomten kom.

Glad Felix.

Lilla godislådan.

Min nya favoritblomma. Gudomligt vacker.

Fika till frukost.

Vi har redan hunnit med en fika med barnens gammelfarmor och hennes man. Lussebullar och pepparkakor fick bli frukost (efter vällingen). När det är jul får det vara lite hur som helst minst sagt.

Idag ska vi hämta upp släkt från mstad, fixa sista städet och sedan börjar julfirandet med gröt, skinksmörgås och uppesittar bingo.

Vi hoppas på högvinst, det hade ju varit extra roligt! 🙂

20121223-113050.jpg

20121223-113102.jpg

20121223-113140.jpg