månadsarkiv: februari 2013

Det går så snabbt.,

Alltså herre min ge!
Vår lilla tös blir så stor och lär sig så mycket. Den ena nya grejen efter den andra bjuder hon på och strålande glad är hon nästan jämt.

Den senaste veckan har hon lärt sig vinka, säga hej, växla mellan liggande, krypande och sittande. Hon tar sig fram fort som attan och har kommit på ett alldeles eget partytrick hon visat mig hela förmiddagen. Hon tar pusselbitar och lägger dem på huvudet och så sitter hon och balanserar biten där och avslutar med ett asgarv när den ramlar i golvet. Lyssna och digga till musik är en klar favorit här hemma.

Det är full fart och att sitta still i knät eller i matstolen mer än nödvändigt är så tråkigt. Klara är en riktig upptäckare och tar sig runt i lägenheten, pratar ”dada” och skrattar.

Det är så himla roligt nu, att få vara med och se hennes fascination för den vida världen. Det är helt klart det bästa som hänt mig, att få äran att bli förälder dubbelt upp. <3 20130228-122516.jpg

20130228-122532.jpg

20130228-122547.jpg

Jag vill.

Klara vill, vill och vill.
Hon spanar på det lilla yrvädret aka brorsan som springer omkring, hoppar och dansar här hemma. Hon vill också!
Vilken frustration hon visar. Det spritter i hela kroppen och ständigt går stämman i de där ”jag-är-inte-nöjd” tonerna.

Hon älskar när vi har musik på och diggar med som bare den men sen ser hon brorsan som flyger fram över golvet, snurrar och dansar och så inser hon att det där det kan jag inte, jag vill, jag vill, jag vill!

På nätterna vaknar hon, sätter sig upp, skriker och kryper runt. Det går inte fort nog. Jag vill upp, jag vill stå, jag vill gå!!!

20130227-083612.jpg

20130227-082405.jpg

Hit and run.

Idag har bästa Frida gjort en hit and run på sjukstugevis. Hon har alltså inte kört på nån och stuckit där ifrån utan hon har handlat förnödenheter, ställt påsarna utanför dörren, plingat på och stuckit här ifrån innan en enda liten kräksjukebakterie hunnit leta sig ut genom brevinkastet.

En bukett blommor med en fin hälsning fanns också med, finaste Frida.

20130225-140930.jpg

48 timmar.

Alla åkte vi påt tillslut. Igår låg samtliga familjemedlemmar helt utslagna i denna hemska vinterkräksjuka. Nu borde vi ju få vinna på Lotto så mycket skit sjukdomar vi haft den senaste månaden. Jag hoppas också innerligt att det är slut påt nu och att vi aldrig mer behöver befinna oss i stadiet där den ena sjukdomen avlöser den andra.

Fyrtioåtta timmar ska vi nu kurera här hemma så att vi inte smittar vidare.

Hoppas ni haft en bättre helg än vi! <3

Kräksjuka.

Usch vilket jobbigt dygn vi haft de senaste. Jag vaknade upp igår och var helt slut, hade ont i kroppen, var allmänt seg och illamående. Jag låg på soffan och tillslut hör jag Jocke gasta att Klara kräks i köket. Sedan var det min tur och jag och K kräktes om vart annat. Vi isolerade oss i sovrummet med en hink.

Bara någon timma efter att pappa J nattat Felix började även han kräkas och fick flytta in till oss. Vi har delat hink hela natten.

Nu på morgonen har barnen fått behålla lite vatten, välling och F en isglass.
Nu hoppas vi det fortsätter, sakta men säkert framåt.

20130224-093522.jpg

20130224-093536.jpg

Underbara fredag.

Det är som sagt en fröjd att vara hemma med barnen just nu. Allt flyter och de är äntligen friska båda två.

Dagen idag har varit så där underbart sväva på rosa moln fantastisk och att observera barnen bjuder till leende och tankar om att är det här på riktigt? Är detta mina barn? De är så fantastiska.

På eftermiddagen anlände moster Ellen och hon ska stanna här hela helgen. Känner på mig att det kommer bli en toppenhelg!

20130222-204050.jpg

Jag älskar dig Klara, sov gott!

Felix har varit snäll och rar mot sin syster från start men så efter jul fick han utbrott på henne titt som tätt.
Tjuvnyp, hårda slag och näää, inte Klara vara med blev vår nya vardag och i stunder var det riktigt tufft att vara ensam med båda barnen.

Klara ville helst vara i famnen, Felix klättrade på oss och slag efter slag utdelades. Han var frustrerad över att Klara tog plats, Klara blev ledsen och arg och jag hade de båda på mig konstant och försökte förhindra att nån for illa. Vi rådgjorde med BVC men fick tyvärr inte mycket hjälp alls.

Sedan fick vi tips från en underbar vän och ändrade då strategi i hur vi betedde oss i de jobbiga situationerna och det blev långsamt bättre och bättre.

Nu vill jag påstå att vi kommit ur den fasen sedan ett par veckor. Sedan Klara började ta sig fram för egen maskin släppte allt. Gladare bebis och en storebror som återigen gör allt för sin lillasyster. De leker, myser och skrattar med varandra.

Felix pussar och klappar på sin syster var trettionde sekund. Skyndar med napp och tröst när hon är ledsen. Vill inget hellre än att han och Klara ska leka själva tillsammans i hans rum. Slagen har helt upphört och idag när Klara skulle sova middag ville inte Felix det alls.

– Men Klara vad du är tråkig. Felix och Klara leka istället.
– men Klara måste vila. Sa jag.
– okej då Klara. Felix och Klara leka sen när Klara vaknat igen mamma.
– Ja, det går bra.

Så ger han Klara en puss och kram och säger:

– jag älskar dig Klara, sov gott!

20130222-124712.jpg

20130222-124748.jpg

20130222-124808.jpg

20130222-124837.jpg