månadsarkiv: september 2013

Tömma skåp!

Idag har jag tömt skåp, fy böveln vilket jobb!
I morgon mitt i ”påklädning-av-barn-kaoset” kommer snickare, ventilationsgubbar och elektriker hit och bygger om ventilationen i lägenheten.

Det som skulle tömmas innan var ett köksskåp, sju överskåp på våra garderober och hela utrymmet bakom skynket i hallen.
Alltså dessa ställer sväljer tusentals saker. Sedan blev jag ju tvungen att rensa i de stora garderoberna för att få plats med allt, med två barn dräller det redan runt nog med saker.

Precis hela dagen har gått åt, förutom uppehåll för matlagning, lite lek med barnen och ett par toalettbesök.

Men jävlar alltså, vad nöjd jag är nu. Här är finare än vad det varit på länge, sist det var såhär fint var på Klaras ettårskalas i maj.

20130929-222431.jpg

Belöning efter allt slit!

puuuhhh…

Tack för feedback på mitt word-problem. Det löste sig tillslut. Mitt word som följde med datorn när jag köpte den hade helt utan förvarning gått ut och behövde förlängas så nu är det gjort och dokumenten går att öppna igen. Allt jag skrivit på vår första inlämningsuppgift fanns kvar så nu kan jag pusta ut. Inlämnad och klar är den, jippi!

I övrigt är det full fart i skolan och fullt ös med barnen. Vi har fått en trots-pelle här hemma.
Jag vill inte, jag vill, inte, jag vill inte, skrik och tårar… är ungefär allt man hör från Felix just nu.
Klara fortsätter att imponera på föris, allt går galant. Hon travar var morgon in där som hon aldrig gjort annat, vinkar hejdå och trivs hur bra som helst.
Två nya gaddar har också dykt upp den senaste tiden och det hör och häpna helt smärtfritt.
Vi har slutat med välling här hemma och barnen äter mycket bättre av all ”vanlig mat” nästan jämt.

I Skolan håller vi (bland en jädra massa annat) på att lära oss skriva med rätt fingersättning på tangentbordet, emellan åt blir det klurigt och andra stunder flyter det på bättre.

Hur är det med er då? vore roligt om ni skrev ett par rader.

Wtf?

Idag efter skolan blev det lunch och sedan plugg tillsammans med en av mina klasskompisar. Jag fick massor gjort, hela tre sidor skrivna på datorn. När jag sedan ska öppna mitt Word dokument är det helt orange färgat och går inte att öppna, endast en ruta syns där det står att jag kam köpa Word online… Wtf? Kan detta bero på att det Word jag fick med på datorn har gått ut eller nåt?

Jag blir galen, uppgiften ska ju in på fredag och jag måste ju greja det här!!! Någon som har någon idé?

20130924-202739.jpg

Lördagen.

Igår startade jag och kidsen dagen med att möta upp kompisar i lekparken ett par timmar medan pappa J var på möte på jobbet. Vi åkte sedan vidare till Mariestad för att fira mina morföräldrar som båda fyllt år den senaste veckan. Det var full fart på barnen hela tiden och fika i stora lass. Min mormor bakar gudomligt goda kakor så vid fikabordet blev vi fast en stund.

20130922-144149.jpg

20130922-144203.jpg

Klara är jätte förtjust i gammelmormor minsann. Mysa och sitta i knät skulle hon göra.

Sedan åkte vi vidare till barnens mormor och morfar där de skulle spendera natten.

Jag och pappa J skulle nämligen möta upp vänner på stan för middag på en ny restaurang. Vi fick presentkort när vi fyllde år i somras pappa J och jag, så en stor del av kalaset var ju redan betalt. Himla snällt och gulligt.
Tyvärr var servicen på restaurangen helt kass så vi kommer aldrig att gå tillbaka dit. Ni ska få höra mer i ett nytt inlägg!!!

Vi hängde inte läpp för det utan besökte diverse barer innan vi gick hem för att slänga oss i sängen, trötta och glada.

20130922-144900.jpg

En Anna på väg ut.

Diskmaskinen.

Diskmaskinen, familjens bästa vän.
Vi bråkar inte särskilt mycket pappa J och jag. När vi bråkar handlar det oftast om hushållet. Disken har helt klart legat på topp om man listat anledningar till gräl.

Sedan diskmaskinen flyttat in har vi inte tjafsat en enda gång, man kan väl konstatera att vi är nöjda.

En cykeltur.

Idag har jag och Felix varit och lämnat de kommande veckornas tider till föris. F ville cykla dit så det fick han göra. På vägen dit gick det kanon. Han for fram och lyssnade på sin mor hela vägen.

På väg hem däremot ville han inte cykla alls.
– Mamma du kan bära cykeln och hjälmen.
– jaja, då går vi hem då, sa jag.

Han går två steg sedan:
– Näääää mamma, jag vill inte gå, jag vill att du bär mig med.
– Men det går ju inte, jag måste ju bära din cykel.
– Mamma, jag vill kolla på harar.

Det skuttar runt en hel del harar mellan husen här hemma så vi brukar se en eller ett par.
Efter en stund hoppar en hare fram…
Vilken lycka, nu ska här plockas mat till haren. Efter att haren skuttar vidare och ur vårt synfält kommer nya protester.
– Nääää, jag vill inte gå, jag ska lägga mig här och sola.

20130918-205646.jpg

…och det gjorde han.

Ps. Vi kom hem tillslut.

Dagarna flyger…

Just nu är jag inne i en sån där period då dagarna bara flyger iväg. Vi hinner med massor men på nåt vis räcker riden inte riktigt ändå, vips så är det kväll.

Vi har i alla fall sålt vår lilla kolonilott och pengarna går rakt in på huskontot. Jag har även fått ärva en cykel av min kära mormor som inte vill cykla längre så nu kan jag ta mig till skolan lite lättare, härligt värre!

Ikväll har min kusin varit här och myst en stund och nu har jag bäddat ner mig i sängen, så trött så…

Imorgon väntar studiebesök med skolan och på torsdag och fredag ska jag till min praktikplats. Så roligt att få komma ut i verksamheten så tidigt och se hur vårt framtida yrke kommer att se ut. Jag är så lycklig just nu, skolan känns så rätt och klasskompisarna är toppen.

20130917-224054.jpg

En Göteborgs helg.

Vi har spenderat helgen i Göteborg hos barnens farmor och farfar T. I fredags kom även farbror N över på middag och umgänge.
Lördagen ägnade jag och farfar T åt att plocka svamp medan barnen umgicks med farmor och pappa J tvättade bilen. Tyvärr blev det inte mycket svamp alls, skogen var för torr och det verkar som fler varit och plockat på samma ställen.

Idag har vi alla varit i skogen och promenerat, Felix tyckte det var mycket spännande att kika på alla grodor och spindlar som fanns och Klara sov som en stock när vagnen guppade fram.

Summa summarum har vi haft en riktigt mysig helg i Göteborg, precis som alltid.

20130915-191145.jpg

20130915-191201.jpg

Bästa lunchen.

Den klart smidigaste lunchen för mig att ta med till skolan är mat som äts kall. Tyvärr finns det inte alls många microvågsugnar på skolan så kallt ja, det blir grejen i höst!

Jag har helt och hållet snöat in på att göra sallad av diverse grönsaker, något köttigt och keso, så himla smarrigt!

20130913-134730.jpg

En av veckans luncher…

20130913-134750.jpg

En annan av veckans luncher…

Första veckan.

Första veckan på utbildningen har gått riktigt fort. Fredagar för oss är lektions fria så i morgon ska jag ta tag i att leta upp kurslitteraturen, ringa min praktikplats och lite andra nödvändigheter. Redan nästa vecka ska vi ut på praktiken under torsdag och fredag.
Hittills är jag så nöjd med allt. Utbildningen verkar toppen, bara roliga ämnen står på schemat och klasskompisarna verkar toppen. Blandade åldrar och många som är i samma sits och har barn i alla möjliga åldrar.

Jag har haft fullt upp hela veckan lång och allt nytt gör sitt, jag är så trött… samtidigt har det inte varit svårt att gå upp på morgonen då allt är så himla roligt och spännande. Det är också himla skönt att barnen trivs så himla bra på föris, de är glada över att komma dit och vill knappt följa med hem. Det gör ju att mammahjärtat har lite mindre dåligt samvete över att det blir långa dagar ibland. Nästa vecka ska barnen vara hemma med pappa J hela veckan lång och det tycker jag är himla bra, att de får hela veckor hemma ungefär var fjärde vecka.

Nu ska jag inta soffläge en stund innan det är dags att sova.

Godnatt på er!