månadsarkiv: oktober 2013

Pluggstuga med tekniska problem.

I dagarna två har jag haft klasskompisar här och vi har pluggat. Det går kanon men den där jävla tekniken gör ju inte precis som man vill jämt.

Word har lagt av på min dator igen… jag har ”panik-smsat” till Göteborg om hjälp och jag hoppas det löser sig i dagarna. Idag har vi lagt otaliga timmar på att få mallar att fungera och lite annan vajsing av diverse teknisk karaktär… PUST och STÅNK!

Näst, hämta barn på föris och lägga plugget åt sidan i ett par timmar.

Temaarbete.

I två veckor framöver har vi temaarbete i skolan. Det kommer bli fullt upp!
Vi har i fem ämnen uppgifter att göra/skriva så nåt lov det har vi inte.
Kaffet är kokt, barnen lämnade på föris så nu är det bara att dra igång.

Judas (stormen) är ju på ingång också, undrar just om det kommer bli så allvarligt som det sägs?

20131028-085742.jpg

Helgen.

Vi har haft en riktig myshelg här i Skövde i helgen.
I fredags passade jag på att göra klart en massa skolarbeten då att jag kunde få en helt ledig helg tillsammans med familjen.
I lördags kring lunch kom farmor och farfar T upp för att stanna över natt och umgås en massa med oss.
Det har bjudits på lek, bus, dans, sy-stuga, godis, mys och härligheter.

IMG_6526

Farmor och barnen sjunger och dansar.

IMG_6545

Klara blir kittlad av farfar T.

IMG_6537

Två godingar som pustar ut en stund. Stolen de sitter i har farmor sytt ett nytt svart och tvättbart överdrag till så nu är vi av med den enligt mig förskräckliga blå färgen. 🙂

IMG_6556

När farmor och farfar T hade åkt bjöd barnen på ”testa alla olika varianter av mössor, väntar, reflexvästar you-name-it och körde ”rejs” med diverse fordon”.

IMG_6555

IMG_6578

IMG_6580

Älskade, underbara ungar. <3

Tvinkla.se

Jag har köpt tavlor av min fantastiskt duktiga ”släkt-i-släkten-släkting” Johanna Svantesson.
Hon är illustratör och grafisk designer och driver eget företag där hon säljer allt från illustrationer till dop, fester och födelsedagar. Illustrationer till företag samt dessa gudomligt fina barntavlor som jag köpt.

Kika gärna in på hennes hemsida Tvinkla.se

Jag har även fått äran att dela ut en rabattkod på 20%, den gäller på barntavlor fram till den sista november så in och beställ.
För att ta del av rabatten uppge Pyttianna-rabatt i kommentarsfältet på beställningssidan.

IMG_6511

En till Felix och en till Klara.

IMG_6508

Tvinkla.se var adressen, in och kika!

IMG_6518

F som i Felix och Flodhäst.

IMG_6523

K som i Klara och Katt. Ser ni vem som agerat modell för bilden? Vår katt Majsan. Det går att specialbeställa efter önskemål och överenskommelse med Johanna.

Tavlorna är original och helt och hållet äkta, det är alltså inga tryck utan orginalmålningen man köper.

Lampor.

Jag fick en del önskemål om att lägga upp bilder på de lampor jag gjorde till barnen också.
(Ni fick ju en suddig mobilbild på lampfoten vi gjorde i doppresent, glömde tyvärr fota den med systemkameran, det får jag göra när vi besöker dem nästa gång helt enkelt).

IMG_6320

IMG_6321

IMG_6323

Först ut är Felix lampa. Jag valde ”vilda djur” som tema till barnen.

IMG_6338

IMG_6335

Här var alltså Klaras, jag hittade ju som sagt inspirationen hos Tyras.se

En uppdatering.

Det har varit mycket set senaste därför har bloggen fått hamna åt sidan ett par dagar.

Onsdag efter skolan for vi till Mariestad på 1-års kalas. Klara och jag kalasade och Felix och pappa J lekte hemma hos mormor och morfar.

20131014-203000.jpg

Klara på kalas.

I torsdags var jag ute och åt trerätters på restaurang Mangos med 16 av mina nya klasskompisar. Maten var helt suverän och sällskapet likaså. Jag är så glad för mina klasskamrater, känns som det är ett riktigt bra gäng.

20131014-203513.jpg

Huvudrätten. (Bild stulen från klasskamrats Facebook).

På fredagen var vi hos kusin med familj, där sällskapade vi och hjälpte till på gården ända fram till kvällen.

Lördagen gick ut på att jaga det sista till en present till söndagens dopbarn. Dop, städ och tvätt blev alltså söndagens aktiviteter.

20131014-202739.jpg

Jag hittade idén på Tyras.se . Jag var tvungen att härma efter och har gjort varsin lampa till barnen och denna gjorde jag och pappa J till den lilla sysslingen som döptes i söndags.

Första provet och en önskelista.

Idag har jag gjort första provet på skolan och det gick jätte bra, ett VG blev det och mer kan man ju inte få så det är ju toppen.

Efter skolan tog jag med barnen ut en runda, det blev ett stopp i leksaksaffären för att köpa present till en ettårig vi ska fira i morgon. Felix har nu pekat ut allt han önskar sig av Tomten och den mannen är ju inte vidare billig i sina önskningar, haha… En betongbil (ja alltså en sådan där lastbil som snurrar en blandare betong), en radiostyrd monstertruck, en Volvo med husvagn efter, en stor brandbil och en mega stor ambulans. Inget under femhundringen. Bäst att börja spara redan nu, en stor sak ska han få för att han ska lämna sina nappar till tomten denna jul. 🙂

20131008-210309.jpg

Byte av positionslampa.

Idag stötte jag på Felix i hallen när han var i full fart med att plocka isär sin polisbil. Han plockade bort plastlocken som sitter framför ljuset där fram på bilen.

– Men Felix, plocka inte isär din bil, sa jag. Den går ju sönder.

Han ger mig en sned blick och säger:
– Men mamma, jag gör inte sönder min bil. Jag byter ”påssjon lampa”.

20131006-215440.jpg

Härom dagen var han med pappa J ut och bytte en positionslampa som gått sönder på vår bil förstår ni. Herregud vad di lär sig di dära kidsen. Jag lärde mig ju inte vad en positionslampa var förrän vid 26 års ålder och jag kan fortfarande inte byta en!?!

Mostrar.

I helgen har vi barnens mostrar här. Min mor och far har den senaste veckan haft en välförtjänt semester utomlands. I skrivandets stund sitter de på planet hem igen.

Moster Ellen bor ju hemma hos våra föräldrar fortfarande så fyra nätter har hon spenderat här hos oss. I fredags anslöt även andra mostern för umgänge och hjälp med de numera tre barnen.

Jag har alltså fått en massa hjälp och kunnat få undan tvätt, ställa saker och ting till rätta efter ombyggnad och pusta ut lite mellan varven. Pappa J jobbar nämligen helg, långa tolvtimmars pass.

Det är allt tur att jag har så fina syskon och barnen världens bästa mostrar.

20131006-134254.jpg