månadsarkiv: december 2013

Otur!

Ja, nu har vi haft julledigt och imorgon firar vi in det nya året.
Hoppas ni haft det lika bra som vi! Bilder på vår jul kommer!

Jag har dock haft lite otur va det gäller mina julklappar. Först och främst sittbänken. Ja, vi fick en sittbänk till hallen och när vi skruvade ihop den satte sig inte skruvarna utan gick rätt igenom trät och bänken var helt ranglig… Hmm… Tillbaka med den till affären, vi fick en ny och den var som den skulle så ja, det löste sig ju!

Sedan fick jag en jättefin mjölkkanna och sockerskål i glas. De for hem från götet helt, glömdes bort att lämnas hemma i bytet av packning till nästa destination. Överlevde firande i Mstad och kom hem, hel och fin. Jag använde kannan en gång, ställde undan den från barnahänder. In odiskad i skåpet tills dess att jag skulle kunna diska den. Ut och skåpet och kras… Där tappade jag den och den gick i tusen bitar…

Jag fick ett hänge att hänga i ett armband också. Jag köpte sedan själv ett armband, hängde i det och använde det först idag. Vad får jag se när jag kliver in i bilen, jo… Hänget är borta… WTF!!!

Nästa år behöver ingen köpa några julklappar till mig… Brööööl…

20131230-174052.jpg

Bara kroken kvar men min lilla ängel är puts väck!! Skit också!!

Dags för det där ansiktslyftet kanske?

I maj 2011 skrev jag ett inlägg om att jag ville göra ett ansiktslyft i hallen och de har inte skett något än. Eller ja, vi har ju fått ett nytt innertak och ett halverat utrymme bakom draperiet där vi hänger av oss alla kläder då snickarna byggde om ventilationen men det är också allt. Innan vi fick Klara lovade jag mig själv att en ”sittbänk” i hallen det skulle jag få innan jag hade två barn plus en mamma att klä på… det hände ju inte nej…

Jag har nu önskat mig en ”sittbänk” och en steghylla till hallen i julklapp och för tomtens vetskap ska jag nu berätta att jag faktiskt har varit jätte snäll i år och att jag hoppas kunna göra det där ansiktslyftet i hallen, äntligen.

Jag älskar att sitta inne på styleroom.se och se hur ”vanligt folk” inreder i sina hem, det är ju så roligt att insupa inspiration och tänka över hur man vill ha det i sitt hem framöver. Längtan efter det där huset att fixa och dona i ökar ju såklart markant men det får faktiskt vänta tills jag pluggat färdigt. Så länge får jag fixa som smått med sådant som går att flytta med. Jag surfade runt och hittade en massa snygg inredning på Zalando.se.  Jag har hittat en del smått och gott jag gärna skulle klicka hem eller önska mig i julklapp för all del. Lite ljuslyktor och ett par renar att ha på steghyllan kanske, nya fotoalbum med fint barnmotiv och mer förvaringsmöjligheter till alla leksaker som allt för ofta skrotar runt i lägenheten.

Zalando

samtliga bilder är lånade från Zalando.se

Onsdag.

Idag har vi haft en onsdag på hemmaplan, jag och barnen.
I morse värkte det nåt otroligt i halsen på mig och jag är nog lite tankemässigt skadad efter halsflussen jag hade i slutet av augusti fortfarande.
Barnen vaknade tjockt snoriga och var så trötta så vi beslutade att vara hemma och se hur det föll sig med allt.
Mitt halsont dämpades under dagen och snoret började hopa sig även för mig, förkylning alltså och barnen är förkylda de med, ingen feber under dagen utan pigga och glada.
Vi kommer imorgon (om vi mår fortsatt bättre) att göra sista dagen på föris och i skolan innan vi går på jullov!

Jag fick tid för synundersökning redan igår och det slutade med en remiss till ögonmottagningen på sjukhuset. Det är tydligen så att jag är otroligt svår att bedöma så experterna får nu ta vid. Hoppas det inte dröjer för lång tid innan remissen kommer på lådan.

Kramis!

Dubbla brillor?

Alltså, Jag lider av synproblem igen!!
Jag ser ta mig tusan inget alls i skolan. Ja, alltså på långt håll. När det visas Power Points och genomgång där framme så sitter jag som en liten smurf bredvid läraren för att överhuvudtaget kunna hänga med. På datalektionerna har jag haft två skärmar hela terminen. En skärm att arbeta själv på och en skärm att se på genomgång på. För att ta mig in och ut från min plats får jag klättra över ett ”virrvarr” av sladdar. Rena turen att jag inte snubblat och vält ner någon dataskärm ännu!!

I helgen när jag var på Jonas Gardell velade jag fram och tillbaka fem ggr, ser jag bättre (på långt håll) med mina brillor eller utan?!?
På nära håll ser jag med mina glasögon, där har jag endast ett brytningsfel och det korrigerar ju glasögonen. På långt håll däremot måste jag ha fel styrka trots att jag återkommit till min optiker och gjort om syntestet för bara ett tag sedan.
Det blev fel första gången, sedan köptes det nya med en ursäkt och kraftig rabbat och nu sitter jag här igen lite halvt blind. Jag blir så trött! Att se är eventuellt lite smått relevant.

När jag åker bil slås jag av en stor undran, hur i bövelen ska jag kunna ta/få ta körkort när jag inte ser, jag vill inte ens ha ett körkort om jag inte kan se, här kommer ANNA aka ”DEN BLINDA FARAN FÖR SITT EGET OCH ANDRAS LIV”!

I helgen har jag alltså lidit och när jag satt där utan brillor i tv-soffan fick jag frågan av farfar T;
– Ser du något utan glasögon?
-Njee… svarar jag och berättar om problematiken.

Det ena ledde till det andra och tillslut satt jag där med två glasögon!?!
Farfar Ts gamla och mina egna och ja, nu ser jag!
Det känns som att en ny värld har öppnats och jag ser.
Hela vägen hem i bilen satt jag där med två brillor och ja, nu kan jag tänka mig att ta det ”dära” körkortet i sinom tid.

Optikern (EN NY JA) nästa!

20131216-103609.jpg

Jul på Liseberg och Jonas Gardell.

Igår slog vi på stort och roade oss på Liseberg. Det är så himla vackert där med alla ljus och så mycket det finns för barn och vuxna att roa sig med. Det åktes en del karusell, spelades på diverse lotterier och sedan fick barnen träffa tomten. Felix och tomte stämde träff igen på julafton och en lyftkran önskar jag mig sade F glatt.

Vid halv åtta delade vi upp sällskapet lite och jag hörde till sällskapet som entrade Lisebergshallen och såg Jonas Gardells show ”Mitt enda liv” medan resten roade sig vidare i parken.

20131214-131036.jpg

20131214-131350.jpg

20131214-131612.jpg

20131214-131718.jpg

20131214-131822.jpg

20131214-131903.jpg

20131214-132007.jpg

20131214-132130.jpg

B-day!

Idag har vi varit hemma hos min storasyster och kalasat, hon fyller nämligen år idag!

I morse ringde vi och sjöng för henne. Båda barnen stämde upp i sång och sedan sa Felix:
– Det finns paket till dig, det är en stege i.
Mormor och morfar hade nämligen köpt en trappstege till E. Jag och barnen var med vid inköpet förstår ni.
Det kändes lite som jag gjort rätt i att inte berätta för F vad vi skulle ge… Haha…

Tack för allt finaste syster och moster!! Vi älskar dig!! <3 20131207-215135.jpg

Jag, kalasfin.

20131207-215653.jpg

Barnen, i väntan på att vi ska bege oss.

Storm.

Ja, det är väl ingen som lyckats missa att det råder storm? 😉
Jag har då inte gjort det i alla fall.

När jag satt på eftermiddagsfikat på praktiken fick jag reda på att alla bussar var inställda. Jag ville inte heller att pappa J skulle släpa med sig barnen ut i bilen i stormen. Det körde ju både bilar och lastbilar av vägen lite varstans.
Jag fick gå en timma tidigare och ja, gå hem i snöstormen.

Jag gick i snö som var ”upp till halva låret djup”, åkte som Bambi på hal is där det var plogat och både blåsigt och kallt var det. En timma tog promenaden och benen har nog fått nog med träning så att det räcker över hela helgen.

20131206-202657.jpg

LIA

Då är vi äntligen ute och testar våra vingar lite. LIA (lärande i arbete) står på schemat nu och kommande vecka.

Jag är på en vårdcentral och det är så himla roligt. Jag känner att jag kommer trivas på mitt framtida jobb (om det nu är lika bra där) alla redan.

Jag får pröva på reception, kassa, skriva journal, remisser och en hel del pappersjobb som kommer med posten. I denna period ingår det också att få inblick i hela verksamheten så även studiebesök på labb, hos läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, dietist, psykolog, BVC och chefen är gjort/kommer ske.

När arbetsdagen är slut får jag komma hem till de här godingarna och den där pappa J som påstår sig inte kunna laga mat har briljerat i köket hela veckan.

20131204-231347.jpg

20131204-231614.jpg