månadsarkiv: februari 2015

Nu så…

…fungerar kommentatorsfältet igen. (Bra jobbat pappa J)

Denna fredag började bra! Jag vaknade, surfade in på fejjan och upptäckte att vår lärare var sjuk så hela skoldagen var inställd. Så skönt! Jag har verkligen känt mig extremt stressad på sistone så detta var välkomnande nyheter.

Jag fick alltså istället somna om någon timma och sedan blev jag bjuden på frukost som pappa J och barnen fixat i ordning.

Nu blir det lite fix hemma innan vi drar till Mstad för leverans av säng, idag tar jag pluggledigt och så får det bli ett par timmar till helgen istället.

Felix_Bubblor_001

 

Underbara sommar, tänk att du ligger framför oss!

Fel på kommentatorsfältet

Det verkar vara något fel med kommentatorsfältet efter att jag börjat blogga igen. Jag fick meddelande om att det inte går att kommentera så jag prövade själv och nej, det funkar inte.

Jag (eller rättare sagt pappa J) ska få kika om han kan få koll på problemet. Återkommer i ämnet och meddelar när det fungerar igen. Det är så roligt när ni skriver en rad så det vill jag inte gå minste om.

IMG_1375.JPG

Klara och finaste moster Ellen som bor hos oss en helg i månaden.

Bokrea och en giraff

På väg hem från skolan idag tog jag en runda på bokrean. Böcker är en av mina stora passioner här i livet. Tyvärr läser jag inte så mycket mer än i studierna just nu, en annan fördel med att bli färdig med plugget, man kan läsa lite mer av det man själv valt.

Barnböcker läser jag desto mer. Jag tycker det är himla viktigt det där med att läsa för sina barn. Dels för språkets skull men också för den mysiga stunden man får tillsammans med en bok framför sig.

Det blev alltså lite nya barnböcker köpta idag.

IMG_1386.JPG

Jag köpte också en giraff idag, den har klasskompisens mamma virkat. Den är verkligen helt underbar.

IMG_1387.JPG

Att handla på dagen

I dag har jag efter ett par timmars plugg varit med familjen och handlat på dagen, en vanlig vardag alltså.

Även om den lilla mannen i familjen började ”trotsterrorn” redan innan vi hunnit innan för grindarna till affären och den lilla damen inte kan låta bli att springa runt och klättra på varenda hylla i hela affären måste jag säga att det gick relativt bra och var så skönt.

I butiken finns det utrymme, rum för att lufta de där små benen. Det finns också gott om plats på golvytan för att slänga sig ner och få ett utbrott en stund. Man kan också klättra fritt på frysboxarna utan att en massa folk ska vara i vägen och hämta varor varannan sekund.

Det bästa är dock att mamman slipper få alla dessa blickar som talar om vilken dålig mamma jag är som har noll koll på mina odågor. När det jag i själva verket håller på med är att jaga ungarna, bråka med dem och säga nej, nej, nej och åter nej. Svettigare än under det värsta träningspasset är jag också…

I framtiden ska jag komma i håg att ta semester så där två timmar mitt på dagen så att familjen kan storhandla i lugn och ro…

Jaja, lugn och ro… det beror nog på vem man frågar.

IMG_1379.JPG

Mina härliga små kids!

Stor tjej, stor säng!

Klara har idag fått en ny säng. Vi fyndade nämligen en växasäng på Blocket åt den nu stora tjejen.

Påslakansetet med Frost hon fick i julklapp fick äntligen åka fram och nu är hon redo att ge sin blivande lilla kusin sin gamla säng.

IMG_1380.JPG

IMG_1382.JPG

Det var minst sagt en nöjd tjej som kröp till sängs nu ikväll och jag vet att det är världens sämsta bilder men ljuset i hennes rum är inte att hänga i granen så här på kvällen. Det är alldeles rött och murrigt sken som hennes lampa ger och det är inte direkt nåt bra fotoljus.

Faster till våren

Som rubriken lyder så ska jag få äran att bli faster till våren, dagen efter Klaras treårsdag är den lille beräknad att komma.

Jag är verkligen så himla lycklig över detta, tänk att bli faster och tänk att barnen ska få en kusin.

Jag spanar såklart frenetiskt på bebiskläder när jag spatserar i stans butiker, har planer på att ge mig på att sy lite kläder till den lille och inte nog med det ska jag ge mig på att fixa ett babynest.

Hur detta blir återstår helt enkelt att se… (Med reservation för att det inte blir alls som jag har tänkt mig det där med att sy saker, då får ni inte se!)

Hemtentor

Hemtentor… just nu känns det som guds straff till mänskligheten.
Denna förmiddag har bestått av mest suck, stånk och stön. Ibland låser jag mig så innerligt.

Just denna period i plugget är otroligt krävande och stressig, hur gör man för att stressa mindre?
En tenta ska in på söndag och nästa på onsdag och mitt i allt pågår den ständiga kampen mot att genomföra examensarbetet så där bra som man vill…

stress

HEJ!

Det är så sjuuuukt längesedan jag var inne här så hej säger jag i fall att det nu finns någon här som saknat mig?

Jo, jag lever fortfarande och mycket har hänt sedan sist!

Jag är inne på sluttampen av min utbildning och den fjärde juni tar jag examen och kan titulera mig Medicinsk sekreterare på riktigt. Det har gått otroligt snabbt dessa två åren och jag ser så mycket fram emot att vara färdig även om det innebär att jag får arbeta hela sommaren. Jag har fått sommarjobb på den praktikplats jag varit på under hösten och det ska bli himla roligt att få komma tillbaka. Jag har verkligen trivts som fisken i vattnet med utbildningen och de vänner jag träffat kommer vara mina vänner för livet om jag får bestämma så samtidigt är det lite sorgligt att jag snart är färdig.

Det ska dock bli sjukt skönt att få LÖN! Jag har hankat mig fram på lägsta föräldrapenning följt av studiebidrag nu i snart fem år. Lite lön har jag ju fått men inte så där mycket att det känns fett på banken precis. Min framtida lön är långt i från fet (HÖGRE LÖN TILL MEDICINSKA SEKRETERARE!!!) men ni fattar nog vad jag menar…

Vidare letar vi hus för fulla muggar, nu är det ett par visningar varje månad och hittills har vi budat på ett hus som vi förlorade. Jag vet dock att vårt hus snart kommer och det ska bli så skönt att få lämna denna lägenhet och alla dess skavanker bakom sig.

Barnen, ja herregud vad de växer. När man är liten och får höra att man växt så att det knakar av var och varannan kotte så tänker man bara jaja, tjat tjat… men faktum är att det är så med barn, de växer så snabbt! Felix blir redan fem år till sommaren och Klara blir tre nu i vår, vad sjutton hände med mina bebisar? Det märks tydligt att F snart blir fem, den lilla mannen har si så där en miljon frågor om allt från stort till smått dagligen och jag gör mitt bästa för att svara. Häromdagen undrade han hur det fungerar det här med lyftkranar, de bygger man ju stora saker med men hur bygger man upp en lyftkran?
Klara har gått från att vara liten till att bli en stor tjej med stor nyfikenhet, stort mod och en vilja av stål. En tjej som verkligen vet vad hon vill och kan allt själv! Tänk att två barn kan vara så lika men ändå så olika på samma gång, det går inte att sluta fascineras.

Tanken är att jag ska kicka lite liv i den här bloggen igen. Jag har saknat att skriva (annat än latin och om sjukdomar och åkommor), jag saknar också att kunna gå tillbaka och se vad vi gjort och hur vädret var vid samma tid förra året etc.

Är det någon som vill hänga med så är ni välkomna!

//den-som-ska-försöka-ta-sig-tid-till-bloggen-igen!

IMG_1261.JPG

IMG_1330.JPG

IMG_1287.JPG