månadsarkiv: mars 2015

HELG!

Det är helg, helg på riktigt! Och med riktig helg menas att mamman inte har några studier alls att tänka på och det mina vänner var längesedan. 

Nu är examensarbetet inlämnat och de två sista proven gjorda. På måndag startar sju veckor av praktik igen och det ska bli så skönt! 

Idag hade vi utflyktsplaner med kompisar men tyvärr har pappa J blivit sjuk så det blev inget med det. F har lyckats skaffa sig en spricka i foten också, närmare bestämt i metatarsale (ja, jag är redan yrkesskadad).

K och jag tog en promenad i solskenet och passade på att handla lite lördagsgodis och nu har vi mys i soffan. 

Underbara härliga helg du är så välkommen trots sjukdom.

   

Mamma och dotter på prommis!

 

En som ville spana på vad hon skulle önska sig inför treårsdagen. 

Vab, plugg och firande!

De senaste dagarna har jag på heltid ägnat mig åt vab och plugg. I dag fick dock pappa J vara hemma och vabba så att jag kunde få mer sammanhängande och störningsfri plugg tid. 

När det där förbannade examensarbetet är inlämnat så ska jag banne mig ta och fira till det rejält! Tårta och ett par glas bubbel kan jag väl minst begära? 

Snart väntar LIA (lärande i arbete) igen och det ska bli så himla roligt! Jag längtar så! En pluggande Anna som här gör ett kvällspass i bibblan men längtar efter tårta och bubbel. 

Mello och middag

Vi är på väg till Mstad, i kväll blir det Mello och middag. 

Jag och F ser verkligen fram emot mellon men har lite olika åsikter om vem som ska vinna. Jag tycker att Jon Henrik eller Måns ska vinna och Felix har fastnat för Dinah Nah. Att ta ledigt

När klockan ringde denna morgon insåg vi att idag kommer det bli kanonväder. Jag kände inte alls för att sitta inne och plugga hela dagen idag. 

Näää, ska vi inte ta och ta ledigt idag? sa jag till barnen. Båda skrek unisont Jaaaaaa! (Mamman har hemstudier idag)

Ledigt fick det alltså bli! Efter en riktigt trotsig start på dagen kom vi tillslut ut ur lägenheten. Cyklarna fram och hjälmarna på… 

…mot lekparken! 

Stor kille

F har blivit en stor kille på riktigt nu. Det händer så mycket i utvecklingen och idag var det ”följa med kompis hem från föris premiär”.

Allt hade gått kalas och det var en glad och nöjd kille som berättade massor om sin lekträff under kvällen. 

Det är svårt att förstå hur snabbt åren går och man vill bara trycka på pausknappen emellanåt. Samtidigt är det såklart jätte roligt att följa med i allt som händer och se hur de utvecklar sin egna person. 

ProViva

I och med penicillinkuren jag äter för min infektion i tån fick jag order om att äta/tillföra ”di däringa tarmbakterjera en natulit har å tar dö på, i vet?”

Jag har många gånger handlat ProViva i alla dess smaker i tjänsten så att säga. Jag har ju arbetar mycket med den äldre befolkningen och där är drycken poppis! 

I hyllan hittade jag en nyhet, nämligen en lemonad med smak av citron och hallon och jädrar i min låda vad god den är. Jag är rädd att jag kommer börja missbruka denna dryck! Städhelg och kärt återseende

Denna helg blev en riktig städhelg. När den underbara solen äntligen börjar lysa något mer frekvent syns all smuts som legat gömd i mörkret. I dagarna två har vi fejat och haft oss här hemma. Det är så skönt att få ordning på saker och ting men det bästa är ändå att det går att se ut genom fönstren igen. 

Idag har vi haft kompis med familj här på fika. Det var omkring fem år sedan vi senast sågs och mycket har ju hänt sedan dess. Bland annat har vi tillsammans skapar tre nya små människor… Sjukt när man tänker på det. Det får bara inte dröja fem år tills nästa gång utan det får bli en visit till kusten där de bor innan dess. 

Inte vårt hus

Huset vi var och tittade på igår var tyvärr inte vårt hus. Vi var jätte besvikna när vi åkte därifrån och förmågan att fånga något helt annat än verkligheten på bild är verkligen något som förvånar mig.

Det är bara att surfa in på Hemnet igen och leta vidare, jag vet att vårt hus kommer komma förr eller senare.

Idag är det i alla fall fredag, så himla härligt! Jag pluggar hemifrån och tån är på bättringsvägen efter omläggningar och penicillin.

I kväll stundar fredagsmys med dessa godingarna nedan:

Husvisning

I eftermiddag ska vi på en husvisning som vi verkligen ser fram emot. Detta ser otroligt bra ut och känns som ett ställe som kommer passa vår lilla familj. Nu hoppas jag innerligt att det är sådär som vi har tänkt oss och att vi slipper bli besvikna. 

Ni kan väl håller en tumme för oss?En tokig familj (plus pappa J då såklart) som vill ha ett hus!