månadsarkiv: april 2015

Operationsdagen

Då var det avklarat, operationen är genomförd och tre fel i knät är åtgärdade. Det blev visst lite mer än vad man först räknat med men allt klarades av att göras via titthål. 

Det har varit en så bra dag på alla sätt och vis. Grymt bra vårdpersonal på alla plan och läkaren jag har är helt fantastiskt bra! Jag har ju både patientrelationen och kollegarelationen med honom i och med att jag både gjorde praktik sju veckor och var patient på ortopeden i höstas. 

I helgen blir det mestadels fokus på vila och förhoppningsvis kan jag (lite invalid) gå tillbaka till praktiken (den nya) på måndag. 

   
Hungrig och nöjd Anna efter operationen.

  

Majsan vet precis hur man tar hand om en nyopererad Anna, det har hon gjort förr så att säga.

  

Mamma, mamma… Jag älskar dig. Har du ont? 

 

Just nu: Vila i högläge! 

En stundande operation. 

På torsdag ska jag operera mig igen. Jag har väntat på den där operationen sedan innan jul och på ett sätt är det såklart skönt att det ska bli av, ändå är jag riktigt nervös. Tidigare har jag opererat både vänster och höger knä och de operationerna är långt mer komplicerade än det ingrepp som ska göras nu, både med tanke på ingreppet i sig och även rehabiliteringen. 

Detta blir helt annorlunda (men också i knät) och jag tror oron har att göra med att jag blivit så sjukt blödig sedan jag blev förälder. Jag har aldrig varit en ängslig själ och är väl inte det nu heller egentligen men på nåt sätt sitter ändå hjärtat utanpå kroppen och tankarna snurrar ibland. Nu längtar jag bara tills jag är hemma igen efter operationen och mina små tokar får pyssla om sin lilla mamma lite extra med massa pussar och kramar. 
   
 

Mina hjärtan. 

Middag på berget.

Efter jobbet idag kom J och barnen och hämtade mig, vi for sedan till Maxi och handlade lite käk som vi tog med upp till berget. 

Väl där dukade vi upp på en filt, åt och ”lekparkade” en stund och åkte sedan vidare hem och ordnade med nattningsbestyren. 

Så himla mysigt, jag bara älskar våren. 

  

Nya frisyrer och bus.

I dag har jag återigen börjat på en ny praktikplats. Denna gång har jag min LIA uppdelad på två olika platser och dagen i dag har verkligen varit toppen. Här kommer jag trivas hur bra som helst och det ska bli fyra riktigt roliga veckor. När jag kom hem slog dock tröttheten till maximalt. Jag är helt slut i rutan av alla nya intryck. 

I går tog jag fram saxen och klippte båda barnen. Nöjd och glad över resultatet skulle jag hämta dammsugaren och när jag kommer tillbaka sitter Klara och klipper håret på sig själv! 

-Näääääj! Vrålar jag och skrämmer lilla K rejält. Stackars tjej. 

Som tur var var det bara runt fyra hårslingor hon klippt av på ena sidan men det ser allt lite roligt ut… Alternativet är pottfrilla eller låta håret vara och jag beslutade mig för det senare så det får faktiskt se ut som det gör. 

   

Nyklippt F som blev supernöjd! Lilla K ville inte vara med på bild. 

 

Storebror

Nu på morgonen var barnen trötta och hade inte alls någon lust att lämna den sovvarma sängen. Jag förstår den dock, hade jag kunnat legat kvar hade jag absolut gjort det. 

Barnen ville idag vara hemma själv. 

-Det är okej att du går mamma, sa Felix. 

Jag förklarar ju att det inte går, de kan ju inte vara hemma själva utan någon som tar hand om dem och ger dem mat och så vidare… 

– Men mamma, jag kan ta hand om Klara och laga mat till oss. Klara blir det bra med potatismos och korv? 

Efter lite förhandlande kom vi tillslut iväg och jag har lovat att det blir korv och potatismos till middag. 

  

En annan dag vid matlagning. 

Sagt av Klara

Den lilla tösen är lik sin mor, med andra ord en riktig pratkvarn. 

Hon säger det ena roliga efter det andra. Idag har vi varit hos mormor och morfar, tillsammans med övriga familjen åt vi middag innan barnen och pappa J skulle gå på cirkus. 

Klara fick vid middagsbordet frågan om vad hon önskar sig när hon fyller år, det börjar ju närma sig nu, varpå hon svarar:

– En innehund vill jag ha och vet ni sen när jag blir stor då ska jag bli mamma men det är många timmar kvar! 

Vid ett senare tillfälle deklarerar hon klart och tydligt för mormor att om man går på vägen så kan man faktiskt bli bilkörd.

Jag älskar treårsåldern, det händer så otroligt mycket, kan vi pausa här lite? 

  

Mamma är bäst!

Igår kväll var jag iväg hos en kompis och umgicks samt skruvade ihop möbler till hennes nya lya. Jag är inte direkt bra på sånt där ”skruveri” men det är en annan historia. 

Pappa J var alltså hemma med barnen och fixade kvällsmat och nattningsbestyren. Båda barnen hade sedan vaknat igen (innan jag kom hem) och pappa J hade meddelat att mamma var inte hemma än. Denna information ledde till att båda barnen promenerade tillbaka till sina sängar och somnade om själva! 

Detta händer aldrig när jag är hemma utan då ska det tas om hand, klappas och mysas till sömns. 

Det vaknades återigen när jag var hemma och då minsann blev det livat. En liten tös som inte kunde sova alls på hela natten, pust! Trött mamma har vi här idag med andra ord…

Jag funderar alltså på om jag ska låtsas inte vara hemma typ alltid när ungarna vaknar. Kanske kan jag krypa i hop under en filt i soffan och förställa rösten och tala om att: – Mamma är inte hemma! 

Vad tror ni? Bra plan?

   

En busig nattgäst. 

 

Mamma är bäst, ingen protest! 

Migrän och resultat

Denna morgon vaknade jag upp med migrän, det var bara att masa sig upp och svälja ner ett par tabletter och ringa praktiken och sjukanmäla. Tillbaka till sängen och sova, sova, sova! Vid elvatiden vaknade jag upp helt återställd! Så jädra skönt! 

Jag har kommit fram till att migränen styrs av hormoner (alltid samma tid i månaden) samt stress och för lite sömn. Skönt är i alla fall att jag hittat tabletter som verkligen hjälper och inte kostar skjortan. Jag fick tabletter utskrivna för ett par år sedan och de kostade 100:-/tablett. Är glad att jag hittade ett receptfritt alternativ som funkar tillslut. 

Idag trillade äntligen resultatet på hemtentan från kursen vi läst på Högskolan in. Ett VG fick jag och det kändes så jäkla skönt! Nu bockas verkligen det ena efter det andra av och jag ser verkligen slutet på studierna där borta i horisonten. Det ska bli så skönt att kunna vara ledig när man är ledig och inte behöva ha stress och press över uppgifter som ska in hängandes över sig. 

  

Segertecken gör vi här! 

Mamma, ja måste ha mat!

Igår när jag hämtade kidsen på föris sa Klara:

-Mamma, ska vi till affären idag? -Nääää, inte idag svarade jag. 

Klara tittar konstigt på mig och säger:

-Men mamma, jag är hungrig! Jag måste ha mat!

Jag förklarar för Klara att vi har mat hemma och ska genast sno i hop något när vi kommer hem. Hon tittar återigen konstigt på mig och utbrister:

-Ja ha… Har vi mat hemma? 

  

Två glada kids som springer hem från föris. 

Ett halvt kilo tandsten 

Jag är typ ett halvt kilo tandsten lättare efter att ha varit hos tandläkaren på rutinkontroll. Jag har aldrig varit med om att det karvats och grejats så med di stackars små framtänderna. Nu håller de förhoppningsvis sig fina ett år till. 

Nu sitter jag på bussen på väg ut mot LIAn, tycker allt det är lite synd att man ska behöva gå in och sätta sig när vädret är så fint.