månadsarkiv: juni 2015

När man är ensam…

Barnen är hos mormor och morfar och sover över i natt och pappa J jobbar kväll. Det betyder att jag efter jobbet är har tillbringat tid med mig själv, alldeles ensam. 

Jag är ingen ensamvarg alls, jag började sakna barnen och pappa J efter en timma typ. Samtidigt är det såklart skönt att kunna få göra något själv, i lugn och ro ibland. Hur ofta händer det liksom? Det blev en tur på stan, en lång promenad, mat och en film och sedan kröp jag ner i sängen med en tidning. 

Jag fasar lite inför nästa vecka också… Då ska barnen tillbringa en vecka med farmor och farfar T, föris är stängt och vi jobbar långa dagar hela veckan. Jag fasar inte över att de ska dit, nej inte alls! De kommer ha hur kul som helst och bli så bra omhändertagna, det vet jag. Jag fasar främst för min egna skull, över hur mycket jag kommer sakna de små liven. De betyder ju allt för lilla mamma. <3

  

Njuter och längtar. 

Äntligen har vi fått lite sommarvärme att njuta av och i helgen har vi njutit för fullt. Felix var i stort behov av nya kläder så barnen, moster Ellen och jag tog i går en promenad ner till stan, shoppade, käkade glass och njöt av värmen. 

   
 

Klara passade på att shoppa en blomkrans till håret också. 

I veckan som gått har jag mest jobbat känns det som men det är himla roligt på jobbet och jag känner att det går bra så det gör liksom ingenting. Jag har ju varit inställd på hela tiden att denna sommar blir full av jobb. 

  
Vi hann i veckan även med ett besök till huset vi i augusti flyttar till. Det var så roligt att se allt igen och jösses vad vi längtar nu allihop. 

   
 

Snart bor vi här! Iiiiiiihhiiii… 

Midsommar

Det känns inte som Midsommarafton i dag inte… Vi har lyckats med konststycket att vara magsjuka hela veckan. Det hela började efter min första arbetsdag som medicinsk sekreterare. Jag blev så dålig på måndagskvällen och var dålig fram till på onsdag, då tog pappa J över stafettpinnen med råge och inte långt därefter även F. 

Denna magsjuka är anledningen till att midsommaren blev alla annat än som planerat. Vi får istället tillbringa helgen hemma med tvättberget from hell och en lägenhet som behöver städas så pass att jag kreverar. Alltså satan, detta är inte kul alls! 

Vill ändå önska er alla en trevlig midsommar, fira åt oss också är ni söta! 

   
 

Världens bästa barn, en annan mycket härligare midsommarafton. 

Ninjavakt!

Vi testade lite nya nattingsrutiner med den stora i förra veckan nämligen ”ninjavakt”. Alla vet väl vad det är för metod… Eller?!?

Det går i alla fall till på så sätt att nattande förälder parkerar sin ända på en stol belägen utanför barnets rum med ett ninjasvärd i högsta hugg. För pappa J går detta strålande! Bättre metod får man leta efter… 

För ”mammaninjan” funkade det en kväll, en kväll då barnet tyckte det var nytt och spännande. ”Nästa mamma-nattar-store-barnet-kväll” funkade det inte alls. Det blev full ”skrikpanik” och ständigt uppspring med tillhörande ”sitta-i-knät-tvång”. Jag har verkligen inte hjärta att se honom sådan så nu är jag tillbaka i sängen brevid. 

  

Sista sommaren…

…i lägenhet har just startat! 

Jag kan inte riktigt fatta att det är sant! I mitten av augusti får vi tillträde till huset och då ska vi förhoppningsvis slippa tillbringa en enda sommar till boendes i lägenhet. 

Visst har det funkat bra med en balkong och möjligheten att komma ut är ju inte direkt svår. Det är bara det att utevistelserna blir mer av ett projekt när man bor i lägenhet än i hus. Man måste tänka mat-tid, eventuell matsäck och tänka igenom det hela gällande det här att man ska ta med allt man kan tänkas behöva ut! 

Vår gård kring lägenheten är verkligen inget att hänga i julgranen. Här finns inget roligt alls, bara gräs och asfalt. Vi hade dock en gungställning här förut. Jag gjorde misstaget att ringa och klaga på dess skick. Jag hade ju förhoppning om att få en ny och det var jag tydlig med i telefon till hysesvärden: -Vi använder den flitigt och skulle vilja att den lagades! 

Veckan efter kom de och lastade upp den på ett flak och efter det har den aldrig kommit tillbaka! 

   
   

I dag blev det cykel och mellis på gården, mamman passar på att tvätta lite, då blir man ju lite låst så att säga! 

Examensdagen

I går slog jag upp mina blå fortare än fortast och studsade glad i hågen upp och sätte på kaffebryggaren. Dagen D var äntligen här och vi skulle fira och festa till det i mängder, jag och klasskompisarna, äntligen är vi färdiga medicinska sekreterare. 

Vi startade med champagnefrukost, tog oss vidare till ceremonin, fick examensbevis och betyg. Jag blev även själaglad när jag kammade hem ett stipendie med motiveringen om ett suveränt genomförande av examensarbetet och medverkan till bra diskussion under lektionerna. 

Vi åt sedan en trevlig lunch tillsammans, kramade hej då till delar av klassen och våra lärare medan delar av klassen fortsatte med fest, lek, middag, skratt och gråt. 

Jag kommer verkligen sakna vår klass. Jag har verkligen trivts så bra och funnit vänner för livet, det känns så sorgligt att vi inte längre ska ses på daglig basis. Att vi inte ska glädjas åt genomförda uppgifter och förfäras tillsammans i stressens hetta. Jag vet ju att mina älskade vänner finns kvar där men vi ses inte varje vardag. 

Det är med skratt och gråt, lycka och en släng ångest jag titulerar mig medicinsk sekreterare. En sak är dock säker, jag är så redo att börja jobba nu! 

   
     

Examen och hus

Det händer mycket nu och det känns som många bitar nu äntligen får falla på plats.

Imorgon blir det livat, då tar jag examen!! Några av oss i klassen kommer att ha en gemensam frukost, sedan väntar ceremoni och lunch med skolan. Dagen, kvällen och kanske till och med natten fortsätter i samma festliga anda. Två års slit är verkligen värt att fira och jag är både stolt och nöjd med allt jag har presterat. På fredags kvällen kommer närmsta familjen hem till oss på lite mat och fika.

Jag vet att ni är flera som vill veta mera om det hus vi köpt. Jag kan fortfarande inte fatta att det är vårt! Det blir nog mer verkligt den dagen man hämtar nyckeln, kliver in genom dörren och får placera sina egna saker i hemmet. Huset är i alla fall en gammal bank som byggts om till en villa där familj, släkt och vänner får plats. Det ska bli så skönt med yta, boarean är på strax över 200 kvadrat! Det är inga panikrenoveringar som behövs tas i tu med och det är ett stort plus. Vi kan flytta in, känna efter och forma vårt hem med tiden. Vi har dock lite saker som vi vill göra nästan direkt och det är bland annat att få till barnens rum på ett annat sätt genom att sätta igen en dörr och öppna upp för en ny. Med det följer ju också tapetsering, målning och lite annat fix. Trädgården är väl det stora arbetet som verkligen behöver göras, i dagsläget är den inte särskilt rolig alls och andra sidan flyttar vi i senare delen av augusti så vi får se om vi börjar i år eller rent av väntar till nästa vår.

Vi har i alla fall redan bestämt oss för att vi ska fira julen hemma detta år. Tänk att få tända brasan, duka upp julbordet och invänta tomten i vårt nya hus, dessa tankar gör mig helt underbart pirrig och glad.

Här är vår braskamin, den som redan väntar på julen (först vill den dock ha en varm och härlig sommar).