månadsarkiv: mars 2016

Välkommen våren!

Vilken härlig dag vi haft i dag. Hela familjen har varit ute och välkomnat våren. 

   
Vi har gjort lite påskfint på trappan, påskris i krukorna fick det bli. Till helgen köper vi troligtvis lite vårblommor och planterar i de. 

 
Vi tog även tag i projekt ”bygga lekställningen”. Vi köpte denna på Buildor.se och bara några dagar senare kom lastbilen och levererade. 

   
Premiärgrillning fick det bli. 

 
Även en glasspaus fick det bli. I denna stund hade vi 21 grader och vindstilla på altanen. Så skönt!

   
Klara inspekterar när pappa J bygger.

 
Ta da! Vi är så nöjda med denna. Fiffigt med både gungor och kana i ett. Äntligen har barnen lite att sysselsätta sig med i trädgården. Nu är jag sugen på en hel del mer här i från så ungarna får en ordentlig lekhörna. 

Ny matta. 

Det tar verkligen sjukt lång tid att få till det som man vill i ett hus och när man är klar är det dags att börja om eller nåt?!?

Jag trivs verkligen så himla bra här i huset och även om det kändes rätt redan på visningen känns det mer och mer rätt för var dag som går. 

I vårt vardagsrum (som är sjukt stort) är ”problemet” det att allt ser litet ut, man måste liksom ”fläska på” för att saker och ting ska passa in. Vi hade till exempel en matta under soffbordet i lägenheten som i huset såg pytteliten ut. Men nu så, nu är en stor matta inköpt och placerad under soffbordet. Tre gånger två meter ser liksom alldeles lagom ut. 
  
Har tänkt ge er en lite mer ingående husesyn framöver (med bättre bilder) ska bara fixa färdigt några fler projekt först. 

Besök hos kusin H

I morgon har barnens föris planeringsdag så idag efter jobb och förskola åkte vi till min bror med familj för att hälsa på (skönt när man inte behöver stressa hem till nattning av barn). 

Barnens kusin börjar närma sig ett år nu och jösses i min låda så snabbt det går nu, ungen utvecklas i raketfart. Han har lärt sig att gå ett par steg sedan vi sågs senast. Det är så härligt att se honom utvecklas och man får så mycket minnen från när våra var små. Det känns ju helt uppåt väggarna att vår store börjar förskoleklass till hösten, vad hände där? 

  
Stor och liten leker. 

Trädgårdsplaner

Vår trädgård är ju allt annat än så där fin och härlig som vi vill att den ska vara. Jag har ju fått en hel del ”skitgöra” gjort genom att kapa ner en massa träd och sly men ännu är det otroligt mycket kvar att göra för att få till det som vi vill ha det.

I tankarna finns en finare framsida, nytt staket, jämn gräsmatta, en odlingshörna till mamman och en rolig hörna till barnen. Jag är fullt medveten om att inte allt kan göras direkt utan trädgården är mer av ett flerårsprojekt som jag ändå hoppas vi kan få en bra start med i vår och sommar.

Vi börjar med att prioritera barnens del och när jag frågat vad det vill ha är gungor, rutschkana, sandlåda, träkoja och en hel del mer det som barnen önskar. Jag har surfat runt efter inspiration och en bra webshop. Jag hittade en hel del bra och passande för allas våra önskemål på Buildor.se. Vi började med att klicka hem den här gungställningen med rutschkana till ungarna. Tror de kommer att bli grymt nöjda!

  
Bild lånad från Buildor.se