månadsarkiv: maj 2016

Att bygga ett skrivbord

I söndags påbörjade vi bygget av Klaras skrivbord. 

Ungefär såhär går processen till:

  • Mamman i huset får en idé, här vill jag ha det så här och så här.
  • Pappan slår på tankeverksamheten, mäter, ritar, googlar lite och fortsätter mäta och rita. 
  • Vi köper material, barnen springer runt och vill köpa annat, varför inte denna halva plankan som ligger i affärens kaseringshög?!? 
  • Väl hemma måttas det, sågas och så borrar och hamrar vi. Barnen leker med skruvar, hinner roffa åt sig både tumstocken och måttbandet och vi står plötsligt i en knivig situation utan mätredskap.
  • Pappa hittar på några idéer och lösningar på små problem och konsulterar mamman. 


En bra bit på väg har vi kommit! 

Mors dag, skrivbord och mattköp!

I dag är det mors dag och jag har minsann blivit firad ordentligt. Barnen slog upp ögonen och Felix som älskar att fira och verkligen visar otroligt stor uppskattning till sina nära och kära kramade om mig och sa grattis på mors dag direkt. Sedan kom han på att jag skulle låtsas sova lite och sedan blev det presenter på sängen för mig. 

Dessa fina glas fick jag att samla på, blev så förtjust i de när jag letade present åt svärmor så nu samlar vi båda två. 

Jag plockade lite syrener från trädgården och gjorde fint på matbordet dagen till ära. 

Pappa J har ägnat dagen åt att jobba på i Klaras rum. Dagens projekt var att rita upp, måtta på och börja bygga det platsbyggda skrivbordet. Han kom en bra bit påväg. 

Klara har varit och köpt sig en matta också, denna hittade hon på en sekund och skulle bara ha. -Du vet mamma, jag gillar ju rosa så den här blir perfekt! 

Renovering av Klaras rum

Det blev ju på tok mycket större projekt än vad vi trodde att renovera Klaras rum. Nedan följer lite bilder på processen:

Till en början var rummet målat i någon form av grönt, ett gammalt kök och ett genomgångsrum. 

Det fanns otroligt mycket putssläpp, stora hål i väggarna och var allmänt slitet överallt. 

Till en början tänkte vi riva ner hela denna delen (de gamla köksskåpen) men vi insåg ganska snart att hela väggen typ riskerat att smulas sönder om vi gjort detta. Så istället fick vi tänka om och bygga en hylla av det hela.

Nya gipsskivor fick sättas upp. 

En bit på väg. 

Provisoriska skivan som satt för innan vi stängde igen dörrhålet förgott. 

Här har tyvärr ett halvårs (typ) bilder försvunnit ur mobilen när jag bytte?!? 

Dessa bilder hade bjudit på bakslag efter bakslag. Färg som löstes upp av spacklet så att hela rummet fick rivas av från gammal färg och tapeter, en jädra massa spärrfärg, spackel, slipning, takmålning, målning av snickeri, trassel med lister etc. 

I veckan, som jag sagt tidigare ska lister och socklar bli målade i morgon.

På väggen till höger fanns förr en dörr.

En skiva som bildar hyllplan ska upp rätt fram där och ett hörnskrivbord ska byggas här. 

Snart så, snart är det klart! Ska självklart visa det färdiga resultatet för er sen!

Att fylla fyra år på riktigt!

I dag är det äntligen Klaras fyraårsdag. Som hon så fint sa: 

-Nu kan jag säga att jag är fyra år om någon frågar. 

Vi föräldrar har jobbat om varandra i dag så vakna upp fick hon göra tillsammans med pappa och Felix, de firade med att Klara fick bestämma maten innan föris och spagetti och köttbullar fick det bli. 

Väl på föris blev det mellanmålskalas med Frostglass, kort och ballonger. En lek fick hon välja med berättade hon stolt när hon traskade hemåt.


På väg hem med sina fyra ballonger. 

Väl hemma blev det utelek (alltså detta väder, lämna oss inte), kvällsmat på altanen och sedan kom våra vänner och hjälpte oss äta tårtrester från helgen. 

Till sist somnade hon här, i sitt egna rum här i huset för första gången:


Upp och ner, precis som Pippi Långstrump. Vi börjar äntligen bli färdiga. Lister och socklar ska målas vita, en bänkskiva till inbyggda hyllan, ett elementskydd och sedan är det klart! Målningen hinner vi troligtvis inte med förrän till helgen så hon får provbo lite innan vi kan möblera och dekorera rummet ordentligt! 

Nöjd och glad avslutade hon dagen med att konstatera att vi är i vårat hus men att det liksom inte riktigt ser ut som vårt hus, det är ju så fint här! 


Världens bästa tjej! Vi älskar dig! 

Klara firar 4 år!

På måndag blir hon fyra år vår lilla (nu stora) Klara! Det är inte klokt vilket himla gött väder och härlig kalas vi haft i dag. Det har verkligen varit en sådan dag man njutit från morgon till kväll. Allt har varit så himla bra det kan bli.

Här kommer lite bilder från dagen:

KlarabubblaKFinactionklaratårtorklarabellaKlaraKfrosttårtaKfelixKFblåsabubblak tårta