Smarrigaste firren

I dag har jag och barnen lagat smarrigaste firren till lunch. Jag googlar gärna recept och inspireras för att sedan bara slänga i hop det efter eget huvud. Jag tror knappt jag följt ett recept till punkt och pricka sedan hemkunskapen i skolan. 

Till dagens fisk behöver du det här:

Filéer av torskrygg, 1/2-1purjolök, 1-2 morötter, 1/2 citron, 2,5 dl créme fraische, 2,5 dl grädde, timjan, citronpeppar, salt och peppar

Såhär gör du:

Tag fram en ugnsform. Lägg i valfri mängd torskryggfilé (vi tog sex stycken), salta och peppra. 

  
Skär upp 1 liten purjolök och en stor morot. Koka i hop en sås enligt nedan:

2,5 dl créme fraische, 2,5 dl grädde, 1 msk maizena. Krydda med saften från en halv citron, timjan, citronpeppar, peppar och salt efter behag. Koka upp under omrörning. 

När såsen kokar häll i  den hackade moroten och purjolöken, låt koka 5 minuter. 

  
Häll såsen över fisken, strö över västerbottenost och in i ugnen, 200 grader i 15-20 minuter. 

  
Klart, servera med potatismos! 

  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.