Examen och hus

Det händer mycket nu och det känns som många bitar nu äntligen får falla på plats.

Imorgon blir det livat, då tar jag examen!! Några av oss i klassen kommer att ha en gemensam frukost, sedan väntar ceremoni och lunch med skolan. Dagen, kvällen och kanske till och med natten fortsätter i samma festliga anda. Två års slit är verkligen värt att fira och jag är både stolt och nöjd med allt jag har presterat. På fredags kvällen kommer närmsta familjen hem till oss på lite mat och fika.

Jag vet att ni är flera som vill veta mera om det hus vi köpt. Jag kan fortfarande inte fatta att det är vårt! Det blir nog mer verkligt den dagen man hämtar nyckeln, kliver in genom dörren och får placera sina egna saker i hemmet. Huset är i alla fall en gammal bank som byggts om till en villa där familj, släkt och vänner får plats. Det ska bli så skönt med yta, boarean är på strax över 200 kvadrat! Det är inga panikrenoveringar som behövs tas i tu med och det är ett stort plus. Vi kan flytta in, känna efter och forma vårt hem med tiden. Vi har dock lite saker som vi vill göra nästan direkt och det är bland annat att få till barnens rum på ett annat sätt genom att sätta igen en dörr och öppna upp för en ny. Med det följer ju också tapetsering, målning och lite annat fix. Trädgården är väl det stora arbetet som verkligen behöver göras, i dagsläget är den inte särskilt rolig alls och andra sidan flyttar vi i senare delen av augusti så vi får se om vi börjar i år eller rent av väntar till nästa vår.

Vi har i alla fall redan bestämt oss för att vi ska fira julen hemma detta år. Tänk att få tända brasan, duka upp julbordet och invänta tomten i vårt nya hus, dessa tankar gör mig helt underbart pirrig och glad.

Här är vår braskamin, den som redan väntar på julen (först vill den dock ha en varm och härlig sommar).

2 reaktion på “Examen och hus

  1. Affi

    Å så kul med huset, är verkligen så glad för er skull å ganska nyfiken!
    Stort grattis till examen oxå! Stoooor kram å lycka till med framtida jobb

  2. Pyttianna Inläggsförfattare

    Affi: Tack! Vi är verkligen så glada och det är fritt fram att komma och kika när vi fått tillträde. (Man får komma och konka möbler också, haha ;)) tack så mycket för gratulationen också, det är blandade känslor här idag. Glad som sjutton över att det är klart men samtidigt kommer man sakna alla i klassen. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.