Förlossningsberättelse tvillingar, del 1

Tisdag 23/4

Vi har haft en härlig påsk hemma. Vädret visar sig från sin bästa sida och det är riktigt tungt att vara gravid. Jag har så mycket krämpor och sömnen är näst intill obefintlig. Vi har tid för kontroll på specialistmödravården och vi får träffa både barnmorska och läkare. Allt ser bra ut me de små i magen men jag tar upp att jag fått nog nu, jag anser mig ha kämpat på bra och önskar i alla fall få gå hem med en tid för eventuell igångsättning… ett slutdatum. Läkaren svarar att hon tycker vi sätter igång i morgon. Jag är så lättad och hoppfull.Onsdag 24/4

Jag vaknar upp och känner mig riktigt laddad. Vi kör de stora barnen till skolan och har fixat med barnvakt och allt känns fantastiskt. Vi åker in till vår tid på förlossningen. Vi blir sittandes i väntrummet och det väller in kvinnor i fullt värkarbete. Vi blir informerade om att vår igångsättning får flyttas till dagen efter, det är så högt tryck på förlossningen. Ledsna och besvikna men med full förståelse åker vi hem.

Torsdag 25/4

Jag åker med de stora barnen till skolan och ringer sedan till förlossningen och hör om vi ska komma in i dag? Vi får till svar att vi ska komma in och göra ett försök till igångsättning. Vi checkar in på förlossningen och vi väntar och väntar. Vi får i alla fall ett eget rum. Vid lunch får vi besked om att de tänkt låta oss åka ner på stan och äta och så får vi komma tillbaka och förhoppningsvis bli igångsatta under eftermiddagen.

Vi åker och äter och fixar lite ärenden på stan och återvänder till förlossningen vid tvåtiden. Vi får ett nytt rum och vi väntar och väntar återigen… tillslut får vi besked om att det är så hög belastning även i dag att de inte kommer att sätta igång oss. Jag blir så ledsen och besviken klockan är runt 18:00-19:00 på kvällen och en hel dag har gått åt till att vänta och hoppas… Jag blir erbjuden en hinnsvepning innan hemgång och tackar ja till det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.