En vecka i livet.

En vecka går otroligt snabbt och ikväll har Klara levt utanför magen i just precis en vecka.
Helt ofattbart att hon redan funnits en vecka men samtidigt helt sjukt att föreställa sig livet utan henne.

Så här har veckan sett ut i korta drag:

Onsdag den 9/5 – Klara kikade ut klockan 18.12 och tog det sedan lungt med mamma, pappa och mormor fram till 22.00 då pappa åkte hem till Felix och mormor åkte hem till sitt för att få några timmars sömn innan hon gick på sitt arbetspass på just BB morgonen efter.
Klara sov som en stock, ammade två gånger under natten och sov sedan vidare.
Mamman sov betydligt sämre, shit vad mycket som rör sig i huvudet efter en förlossing och man har ju världens sötaste lilla bebis att titta på.

Torsdag den 10/5 – Vaknade vi upp på BB av att mormor kikar in och säger hej. Äter, sover och ammar är det dagen i stora drag ägnar sig åt. Klara undersöks på förmiddagen av en läkare och ok-stäpel i rumpan blir det. Vi passar på att lifta med mormor hem efter att hon slutat sitt arbetspass vid 16.00.
Morfar och mostrar sluter upp och inspekterar underverket. Storebrorsan bekantar sig med sin lillasyter och är så stolt och försiktig så. Hjärtat smälter på oss föräldrar när vi ser våra barn tillsammans, det är ju precis så här det ska vara.
Kompis Frida kikar förbi och gratulerar samt uppdateras på allt dom hänt det senaste dygnet.

Fredag den 11/5 – Efter en lugn natt med amning var tredje timma vaknar vi upp pigga och glada, äter en smarrig frukost hela lilla familjen och har det allmänt bra. Kompisar kommer på besök och det blir lek för barnen (erhmm… papporna lekte nog bäst) och sjukt gott fika i form av hallonpaj som kompis haft med sig. På kvällen kommer morbror Emil och moster (ingift to be) My på besök från Karlstad, vi har en mysig kväll med mer fika, lek och bebisgos.

Lördag den 12/5 – Amningen fungerar kanon bortsett från en aning ömma bröstvårtor så går allt överförväntan fint här hemma. Klara får på morgonen sitt första bad och hon verkar gilla det. Kompisar från Göteborg kommer på besök och ännu mer fika på eftermiddagen och det är riktigt roligt att träffa barnen som blivit så stora sen sist vi sågs vid jul. På sena eftermiddagen går vi på premiärtur med syskonvagnen till lekparken där Felix och pappa gräver i sandlådan medan mamma och Klara ammar. Det blir en lugn och mysig kväll på hemmaplan.

Söndag den 13/5 – Vi sover länge och väl innan det är dags att gå upp och fixa sista städningen innan pappas familj från Göteborg kommer uppåt. Vi passar på att uträtta några ärenden på stan, besöka restaurangen för käk och lekparken för lite häng. Vädret är inte riktigt på vår sida så efter en kortis i lekparken promenerar vi hem till en varm kopp kaffe och Fridas hembakta bullar som jag fick förhinder (i form av förlossning) till att vara med och baka. Framåt kvällen åker alla hem och det blir åter en lugn kväll här hemma.

Måndag den 14/5 – Mormor kommer hem på frukost, vi åker sedan till BB för läkarundersökning nummer 2. Även idag får Klara en ok-stämpel i rumpan och vi träffar sedan barnmorskan som genomför hörsel samt pku-test. Vi skrivs nu ut från BB och BB.vård i hemmet. Felix hänger med mormor och äter bullar undertiden. Det blir en fortsatt fin kväll med film.

Tisdag den 15/5 – Njuter vi, lagar ordentligt käk med äpplepaj till efterrätt, tar oss en långpromenad och drömmer oss bort bland en massa fina hus.

Onsdag den 16/5 – Vaknar mamman upp med migränaktig huvudvärk så jag sover mest mellan amningarna. Grabbarna tar sig en tur ut med vagnen så det blir lugn och ro hemma. Jag sover massor och känner mig mot kvällen piggare. Under kvällen kommer också gamla vänner från Mariestad på besök, så himla roligt.

Hela familjen.

7 reaktion på “En vecka i livet.

  1. G.O.S

    låter underbart härligt ni har det nu, fint familjekort också ju..
    bebis tiden går fort fort, min lilla bebis blev ETT idag puhuu puhuu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.